ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Υποβιβάστηκε και τυπικά μετά την απόρριψη της προσφυγής

Αθλητικά

Σε γρήγορους ρυθμούς κινείται ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ως προς τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς μετά την -αναμενόμενη- απόρριψη της προσφυγής του από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ως αποτέλεσμα, οι γιαννιώτες από τον επόμενο χρόνο θα αγωνίζονται στη Σούπερ Λίγκα 2.

Ο Γ. Χριστοβασίλης θα βρίσκεται τις προσεχείς ημέρες στα Γιάννενα και αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις επαφές του με τους παίκτες πριν αυτοί πάρουν την καλοκαιρινή τους άδεια, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Η διοργανώτρια αρχή θα αποφασίσει σχετικά με τον αριθμό των ομάδων αν θα είναι δηλαδή 12 ή 14, όπως προτάθηκε την Πέμπτη.

Ακόμη όμως κι αν αποφασιστεί, οι ομάδες της κατηγορίας να είναι 14, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση σχετικά με το ποιες ομάδες θα είναι αυτές που θα συμπληρώσουν τις υπόλοιπες 12.

Ηρακλής και Τρίκαλα ελπίζουν, ότι δεν θα υποβιβαστούν στη νέα Football League και θα συμπληρώσουν εκείνες τη 14άδα, ενώ οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής ελπίζουν ότι έστω και μέσω μπαράζ μεταξύ τους θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν εκείνοι τα δύο επιπλέον εισιτήρια.

Το θέμα αφορά άμεσα τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και όλες τις άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα, καθώς η δυναμική των ομάδων που θα συμπληρώσουν τη 12άδα, είναι καθοριστικής σημασίας.

Ακόμη σημαντικότερο όμως είναι και το θέμα που σχετίζεται με το πόσες ομάδες θα ανεβαίνουν στη Σούπερ Λίγκα και πόσες θα υποβιβάζονται από αυτήν. Η πρόθεση των ομάδων της Σούπερ Λίγκα να υποβιβάζεται μία ομάδα συναντά την καθολική αντίδραση των «μικρότερων» κατηγοριών, που επιμένουν στις δύο ομάδες.

 

Στο πλευρό των γιαννιωτών ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στον Sport24 αναφέρθηκε σε θέματα αθλητισμού και μεταξύ άλλων απάντησε και για το θέμα της αναδιάρθρωσης των ελληνικών πρωταθλημάτων, κάνοντας ειδική αναφορά στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αποδίδοντας δίκιο στην τοπική ομάδα για τη στάση της.

«Σίγουρα δεν μπορείς να αλλάζεις τους κανόνες του παιχνιδιού εκ των υστέρων. Δηλαδή, αυτό που έγινε τώρα, εκ των υστέρων, να λέμε, ότι θέλουμε λιγότερες ομάδες, πέφτουν ομάδες, ανεβαίνουν, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Κάνε την αναδιάρθρωση κοιτάζοντας μπροστά. Και εγώ δεν καταλαβαίνω και γιατί μειώνουμε τον αριθμό των ομάδων.

Ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με δέκα ομάδες, οι οποίες θα παίζουν τέσσερα παιχνίδια και όχι δύο ή θα κάνεις αυτό ή θα έχεις ένα πρωτάθλημα με 16 ή 18 ομάδες. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικες λύσεις. Εγώ δεν καταλαβαίνω την αναδιάρθρωση εκ των υστέρων.

Δηλαδή, δίκιο έχουν στα Γιάννενα και φωνάζουν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.