ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ – Η αλήθεια του έργου για την Πεδινή

Πολιτική

– Θ. Μπέγκας: Δεν ξεχωρίσαμε την πόλη από τα χωριά

«Όπου κι αν βρεθούμε όλες αυτές τις μέρες, στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της Κυριακής, η παρουσία σας μας δίνει δύναμη για τη Νέα μεγάλη νίκη που θα τη γιορτάσουμε όλοι μαζί», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και εκ νέου υποψήφιος Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Πεδινής, με τους οποίους συναντήθηκε και συνομίλησε το βράδυ της Δευτέρας, ολοκληρώνοντας στην έδρα της Εκλογικής Περιφέρειας Μπιζανίου, τον κύκλο των προεκλογικών εκδηλώσεων της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
«Το 2014, με τιμήσατε με την ψήφο σας και μας δώσατε ισχυρή εντολή και την ευθύνη να πάμε μαζί με τους συνεργάτες μου τον μεγάλο Δήμο Ιωαννιτών μπροστά. Λίγες μέρες πριν την «ώρα της κάλπης», μπορώ να σας κοιτάζω στα μάτια γιατί 4,5 χρόνια, έδωσα τον αγώνα μου με εντιμότητα και τίμησα την εντολή σας.
Προχωράμε με την αλήθεια του έργου μας», όπως λέει και το σύνθημα μας σε αυτή την εκλογική πορεία. Γι’ αυτό ζητάμε να μας τιμήσετε και πάλι με την εμπιστοσύνη σας», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Θωμάς Μπέγκας και έκανε ένα σύντομο απολογισμό στα όσα έγιναν στην παρούσα δημοτική θητεία, ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχουν ήδη δρομολογηθεί για την επόμενη θητεία, εκφράζοντας τη σιγουριά ότι οι πολίτες θα του δώσουν νέα ισχυρή εντολή διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών.
Το μεγαλύτερο μέρος στης ομιλίας του Δημάρχου επικεντρώθηκε στα έργα που έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου και την Πεδινή, τα 4,5 χρόνια, λέγοντας πως παρ’ ότι αυτή η περίοδος ήταν η πιο δύσκολη που είχε να διαχειριστεί ποτέ η αυτοδιοίκηση, παρά την έλλειψη Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων και τη δραματική μείωση των Κρατικών χρηματοδοτήσεων, εμείς εξυγιαίνοντας οικονομικά το δήμο Ιωαννιτών, δημιουργήσαμε ένα δικό μας «ταμείο» και χρηματοδοτήσαμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων και παρεμβάσεων που χρηματοδότησε ποτέ Δημοτική Αρχή.
Ο προϋπολογισμός των έργων που ολοκληρώθηκαν, ή είναι σε φάση υλοποίησης σε όλο το Δήμο, υπερβαίνει τα 120 εκατευρώ.
«Αντιμετωπίσαμε το Δήμο ως ένα ενιαίο σύνολο. Δεν ξεχωρίσαμε πόλη και χωριά. Προνομιούχους και μη προνομιούχους», είπε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος και για του λόγου το αληθές απαρίθμησε τα έργα της Δημοτικής Ενότητας Μπιζανίου.
Συγκεκριμένα από το 2014 μέχρι σήμερα, μόνο από το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ιωαννιτών το ποσό που διατέθηκε ειδικά για τη Δ.Ε. αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 2 εκατ ευρώ που ολοκληρώθηκαν και έργα προϋπολογισμού 2 εκατ ευρώ που εξελίσσονται. Έργα που αφορούν βελτίωση και αναβάθμιση υποδομών (δόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες κ.λ.π.) και έργα στις καταβόθρες Πεδινής και Αμπελιάς για την εξάλειψη των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.
Επίσης άλλα έργα ποσού 800.000 που αφορούν βελτιώσεις υποδομών υλοποιήθηκαν από το εργοτάξιο του Δήμου.
Παράλληλα εξασφαλίστηκαν άλλα 600.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για κατασκευή αγροτικών δρόμων σε Αμπελιά Πεδινή και Κόντσικα.
Τέλος συντάχθηκε μελέτη έργου προϋπολογισμού 170.000 ευρώ για τον Ηλεκτροφωτισμό στην Πεδινή.
«Η αλήθεια του έργου μας απλώνεται σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών», κατέληξε ο Θωμάς Μπέγκας μιλώντας με τους κατοίκους της Πεδινής και κάλεσε τους ίδιους όπως και όλους τους δημότες να γιορτάσουν μαζί την Πέμπτη το βράδυ στην Πλατεία Μαβίλη, δίπλα στη λίμνη, στην Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση της παράταξης.
Στην Εκλογική Περιφέρεια Μπιζανίου υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» είναι: Λώλη Βασιλική, Νάστος Δημήτρης, Τζιούρη Μαρία
Στην Κοινότητα Πεδινής υποψήφιοι Σύμβουλοι είναι:Αλεξίου Ιουλία, ΒρακάςΝεόκοσμος, Κωστής Απόστολος, Λεοντάρη Λαμπρινή, Λεοντάρης Ευάγγελος, Παππάς Ευάγγελος.