ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – Ανανέωσε τη θητεία του ο Μ. Πλιάκος

Πολιτική

Άνετα κέρδισε τη νίκη και το αξίωμα του δημάρχου Ζίτσας ο Μιχάλης Πλιάκος στον δεύτερο γύρο των εκλογών έχοντας απέναντί του τον Βασίλη Γαρδίκο.
Ο κ. Πλίακος, επικεφαλής της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία» τερμάτισε την «κούρσα» των εκλογών με 58,09% ενώ ο κ. Γαρδίκος, επικεφαλής της «Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας» πήρε το 41,91%.
Αξιοσημείωτο είναι πως στο δήμο Ζίτσας και πρώην δήμο Πασσαρώνος είναι η πρώτη φορά που επανεκλέγεται ο δήμαρχος, καθώς δεύτερη θητεία δεν είχε προκύψει για κανέναν στο παρελθόν.
Η ήττα, από την άλλη πλευρά, του κ. Γαρδίκου έχει και πολιτικές προεκτάσεις καθώς οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝ.ΑΛ στήριξαν την υποψηφιότητά του, με επίσημες μάλιστα τοποθετήσεις.
Σε δήλωσή του στο ITV ο δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος αφού εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το σύνολο εκείνων των στελεχών, των συνεργατών και κυρίως των πολιτών που βοήθησαν, τόνισε ότι βασική παράμετρος για το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το έργο που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τους χαμηλούς τόνους και τον ποιοτικό και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα της Έντιμης Πολιτείας.
«Το εκλογικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει, μας κάνει υπερήφανους και ταυτόχρονα μας δημιουργεί επιπλέον ευθύνες καθώς έχουμε βάλει ήδη τον πήχη ψηλά.
Σας εγγυώμαι πως και σε αυτή τη θητεία θα παραμείνω ο Δήμαρχος όλων των πολιτών.
Δηλώνω δε, ότι θα είμαι ο εγγυητής της απρόσκοπτης λειτουργίας του Δήμου καθώς και της αναπτυξιακής του πορείας.
Βάζοντας πάνω από όλα τους δημότες και το καλό του τόπου, χωρίς να χάσουμε ούτε μία μέρα, καλούμε όλες οι υγιείς δυνάμεις του Δήμου μας, να συστρατευτούν σ’ αυτή μας την προσπάθεια. Ταυτόχρονα, ζητάμε από τους νέους μας να συμπορευτούν μαζί μας ώστε γαλουχημένοι από τις αρχές και τις αξίες μας να αποτελέσουν τα στελέχη της επόμενης μέρας διασφαλίζοντας έτσι το ευοίωνο μέλλον του Δήμου Ζίτσας», σημειώνει μεταξύ άλλων σε γραπτή ανακοίνωσή του.