ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ – Με 51,67% κέρδισε ο Γ. Σουκουβέλος

Πολιτική

Με προβάδισμα μερικών μονάδων κέρδισε ο Γιώργος Σουκουβέλος τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Ζαγορίου. Ο Γ. Σουκουβέλος πήρε το 51,67% των ψήφων ενώ ο νυν δήμαρχος Βασίλης Σπύρου το 48,33%.
Η αποχή ήταν στο 54,40% με 3.690 εκλογείς να ψηφίζουν από τους 8.092.
O Γ. Σουκουβέλος, που απείχε για μια δημοτική θητεία καλείται από την 1η Σεπτεμβρίου να διαμορφώσει ένα νέο αυτοδιοικητικό τοπίο στο Ζαγόρι απευθυνόμενος και στις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Β. Σπύρου και του Λεων. Τσουμάνη, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο.
Σε γραπτή του δήλωση ο νέος δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργου Σουκουβέλος αναφέρει τα εξής: «Την Κυριακή οι συνδημότες μας, μας έδωσαν την εντολή να οδηγήσουμε το Ζαγόρι στη Νέα Εποχή.
Τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μας έκαναν.
Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Συνυπάρχουμε όλοι όσοι αγαπούμε το Ζαγόρι και θέλουμε να μπει σε μια νέα πορεία με λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, με πρωτοβουλίες και δράσεις στήριξης των κατοίκων του και για δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης και προόδου.
Η παράταξή «Ζαγόρι Νέα Εποχή» και εγώ ως ο νέος Δήμαρχος, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να υλοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό το πρόγραμμά μας, με την αναγκαία συνεργασία και συναίνεση των άλλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και με τους φορείς του Ζαγορίου.
Οι συνδημότες μας- είτε μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, είτε όχι- να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Πως θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».
Ο απερχόμενος δήμαρχος Β. Σπύρου από την πλευρά του στη γραπτή του δήλωση σημειώνει: «Τα μέλη της παράταξής μας «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών Ζαγορίου» και εγώ προσωπικά σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την στήριξη σας, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο μας.
Επίσης, ευχαριστούμε και το προσωπικό του Δήμου μας για την συνεργασία και την προσπάθεια που κατέβαλε όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και για τη συμβολή του στην ορθή και χωρίς προβλήματα διεξαγωγή των εκλογών.
Δώσαμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, προβάλλοντας το σημαντικό έργο που παρήχθη στη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, καθώς και το πρόγραμμά μας για την επόμενη δημοτική περίοδο. Η επιλογή των συνδημοτών μας ήταν διαφορετική και τη σεβόμαστε απόλυτα, συγχαίροντας τον νικητή των εκλογών.
Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε μέχρι τη λήξη της θητείας στις 31 Αυγούστου το έργο μας για να παραδώσουμε το Δήμο, με σειρά έργων σε εξέλιξη ή έτοιμα για δημοπράτηση, στη νέα Δημοτική Αρχή και από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμβάλλουμε στην ομαλή λειτουργία του, για να πάει ένα βήμα πιο μπροστά ο τόπος μας».