Χ. Βερναρδάκης: Οι προτάσεις της Ν.Δ έχουν ως κοινό παρανομαστή το ΔΝΤ

Πολιτική
  • Στα Γιάννενα βρέθηκε ο Υπ. Επικρατείας

Επίθεση στην Ν.Δ για εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο Υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος μίλησε σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Ο υπουργός είπε πως αν και η προεκλογική περίοδος έχει ακόμη μια εβδομάδα, ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία έχει μια μεγάλη νίκη και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Η νίκη αυτή, είναι ότι εξαναγκάσαμε τον Μητσοτάκη και την νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. να μιλήσουν για το πραγματικό τους πρόγραμμα, αυτό που με απίστευτο κυνισμό και με όρους εργαστηρίου, επεξεργάζονται ως κομμάτι της πιο σκληρής νεοφιλελεύθερης δεξιάς. Εδώ και δύο εβδομάδες έχει αναγκαστεί να φύγει από τα fake news, τον χειραγωγικό λόγο, τις δολοφονίες των χαρακτήρων και να ομολογήσει αυτό που πραγματικά σκέφτεται για την χώρα… Σχεδόν όλες οι προτάσεις που λέει σήμερα η Ν.Δ έχουν ως κοινό παρανομαστή το ΔΝΤ».
Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Πετρόπουλος, καθώς και τα μέλη του συντονιστικού της εκλογικής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Μπίστης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης.
Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στάθηκε στην κρισιμότητα της αναμέτρησης και ανέλυσε το φαινόμενο της ακροδεξιάς. Μίλησε για μια υβριδική κατάσταση, όπου συναντιέται ο κοινωνικός συντηρητισμός, η ρητορική της μισαλλοδοξίας και του μίσους με τον νεοφιλελευθερισμό.
Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα αποτελεί ιστορικό αποτύπωμα. Ειδικότερα ανέφερε: «Οι επερχόμενες εκλογές θα αναδείξουν τα πρώτα μεταμνημονιακά δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια στην διπλή μάχη των εκλογών».
Ο Νίκος Μπίστης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δυσμενείς συνθήκες άσκησε αριστερή πολιτική, ενώ έκανε λόγο, «για φανερή διαπλοκή της Ν.Δ. με τον κ. Μαρινάκη που έχει στοιχεία Μπερλουσκονισμού».
Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, έχει διαλέξει στρατόπεδο και αυτό είναι η Ευρώπη των πολλών. Παράλληλα, χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση για το Ευρωκοινοβούλιο ευρωπαϊκές εκλογές με εθνικό μήνυμα.