ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – Τι δήλωσαν στις κάλπες οι υποψήφιοι της Ηπείρου

Πολιτική

Συνοδευόμενος από την οικογένειά του, προσήλθε στο 236 εκλογικό τμήμα στο Βοτανικό, μία στιγμή ιδιαίτερα σημαντική και σε προσωπικό επίπεδο για τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο Θ. Μπέγκα, καθώς ήταν η πρώτη φορά που τα δύο του παιδιά έχουν δικαίωμα ψήφου και άσκησαν μαζί το εκλογικό τους δικαίωμα. Στον αύλειο χώρο του σχολείου τον περίμεναν και στελέχη της παράταξης, με τους οποίους συνομίλησε ενώ στις δηλώσεις στάθηκε στον ποιοτικό και πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα που διεξήγαγε η παράταξη Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα.

«Σήμερα έχω μια ξεχωριστή χαρά, γιατί ψηφίζω μαζί με τα παιδιά μου που είναι η πρώτη τους ψήφος και αυτή είναι μια ιδιαίτερη στιγμή.

Αναμένουμε με ηρεμία τα αποτελέσματα των εκλογών. Η παράταξη μας έδωσε έναν όμορφο και ποιοτικό εκλογικό αγώνα και πιστεύω ότι αναγνωρίζεται από την κοινωνία το ότι κρατήσαμε ψηλά τον πολιτικό πολιτισμό σε όλη την προεκλογική διαδικασία.  Εύχομαι καλή επιτυχία απ’ την καρδιά μου σε όλους τους συνεργάτες μου υποψηφίους. Είμαστε έτοιμοι στο πλαίσιο της απλής αναλογικής για τις διεργασίες της επόμενης ημέρας», είπε ο κ. Μπέγκας.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το πώς βίωσε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο είπε ότι ήταν μια δύσκολη περίοδος γιατί είχε το διπλό ρόλο του δημάρχου και παράλληλα του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης του .

«Δεν εγκατέλειψα ούτε μία μέρα τη δουλειά μου ως δήμαρχος.  Όφειλα να ανταποκριθώ παράλληλα και στους δύο ρόλους για να φτάσουμε και στο πιο απομακρυσμένο χωριό και την κάθε γειτονιά του  δήμου μας, να μιλήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας, να θυμίσουμε το έργο μας και να προβάλουμε τον προγραμματικό μας λόγο.  Νιώθω σίγουρος για το αποτέλεσμα, για τη νίκη και την επόμενη μέρα», κατέληξε ο Θωμάς Μπέγκας.

 

Τατιάνα Καλογιάννη

Για την αναμέτρηση δύο κόσμων που θα καθορίσουν το μέλλον και τις προοπτικές της πόλης τα επόμενα χρόνια έκανε λόγο στις δηλώσεις της η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα 2023 Τατ. Καλογιάννη, που άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα το πρωί στο 231ο εκλογικό τμήμα στη Βρυσούλα. Μαζί με την κόρη της προσήλθε στο εκλογικό τμήμα η κα Καλογιάννη που εξέφρασε την αισιοδοξία της για το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο Ιωαννιτών, ότι θα ανοίξει μία νέα σελίδα για την πορεία της πόλης.

 

Μωυσής Ελισάφ

Στο 289ο εκλογικό τμήμα, στο σχολικό συγκρότημα της Πλατείας Ομήρου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί, ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ που προσήλθε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και υποψηφίους της Κοινότητας Ιωαννίνων.

Συνομίλησε με πολίτες, με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών που μεριμνούν από το πρωί για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Ανέμενε την σειρά του και με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, σημαντική ημέρα για την αυτοδιοίκηση, για την πόλη μας, αλλά και για την πατρίδα μας και την κοινή μας πατρίδα, την Ευρώπη. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλη την έκταση του δήμου».

 

Νίκος Γκόντας

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Ν. Γκόντας, επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας, που έκανε λόγο για μία μάχη που δίνει η παράταξη για την πόλη του μέλλοντος, εκφράζοντας παράλληλα τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας των δημοτών.

 

Άρης Μπαρτζώκας

Στο 27ο Δημοτικό Σχολείο προσήλθε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Μπαρτζώκας, που εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το κλίμα πολιτικού πολιτισμού, στο οποίο διεξήχθη ο προεκλογικός αγώνας, αλλά παράλληλα και για το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο Ιωαννιτών.

 

Γιώργος Ζάψας

Βέβαιος και αισιόδοξος, ότι η μάχη των εκλογών στην Περιφέρεια Ηπείρου θα κριθεί την επόμενη Κυριακή στο β’ γύρο με την παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών, να διεκδικεί τη νίκη εμφανίστηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γ. Ζάψας. Ο κ. Ζάψας, συνοδευόμενος από στελέχη και υποψηφίους συμβούλους της παράταξης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το πρωί στο 230ο εκλογικό τμήμα στη Βρυσούλα.

 

Σπύρος Ριζόπουλος

Στη Βροντισμένη του δήμου Πωγωνίου μαζί με τη σύζυγό του Όλγα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, επικεφαλής με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπ. Ριζόπουλος.

Σε δήλωσή του ο κ. Ριζόπουλος τόνισε, πως «σήμερα ολοκληρώθηκε

η 28μηνη πορεία των Οριζόντων Ηπείρου στη γνωριμία και στην ανταλλαγή απόψεων με το σύνολο των Ηπειρωτών. Είναι μια μέρα γιορτής, μια μέρα χαράς αλλά και μια μέρα περισυλλογής, αυτογνωσίας και πάνω απ’ όλα Δημοκρατίας».