Αντιπαράθεση με φόντο χιλιάδες καμένες εκτάσεις

Πολιτική

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός

Τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και της καλύτερης θωράκισης της χώρας, παρουσίασε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

«Οι φωτιές δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είμαστε όλοι πληγωμένοι, τίποτα δεν είναι ίδιο στις φυσικές απειλές, στον Έβρο κάηκε σε πέντε ώρες έκταση ίση με εκείνη που είχε καεί σε άλλη φωτιά το 2021 σε πέντε μέρες», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«H ελληνική Βουλή για ακόμα μία φορά δυστυχώς, όπως και το 2021, έρχεται μέσα σε μία εξελισσόμενη πρωτοφανή φυσική καταστροφή να συζητήσει για το θέμα των αγρο-δασικών πυρκαγιών», ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές. «Αφήσατε τη χώρα μας ανέτοιμη και αθωράκιστη κ. Μητσοτάκη», ανέφερε κ. Φάμελλος.

Ο Νίκος  Ανδρουλάκης ανέφερε πως οι κυβερνητικοί χειρισμοί «είναι τα αποκαλυπτήρια μιας κυβέρνησης αυξημένης αυταρέσκειας, αυξημένης αλαζονείας και μηδενικής αποτελεσματικότητας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας «οργανωμένης ανευθυνότητας» στη διαχείριση κρίσιμων προβλημάτων του ελληνικού λαού».

«Η κυβέρνηση πήρε μηδέν στον τομέα της πρόληψης», τόνισε ο Θανάσης Παφίλης από το βήμα της βουλής. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης εκπροσώπησε το ΚΚΕ έπειτα από την αδιαθεσία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στη διαγραφή τριών βουλευτών των Σπαρτιατών προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Βασίλης Στίγκας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Στίγκας, που νωρίτερα είχε καταγγείλει εξωκοινοβουλευτικά κέντρα «Greek Mafia ή Δον Κορλεόνε», υπονοώντας τον Ηλία Κασιδιάρη, που καθοδηγούν τους βουλευτές, έθεσε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τους βουλευτές Γιάννη Δημητροκάλλη, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά και Ιωάννη Κόντη.

Τέλος σκληρή αντιπολίτευση άσκησε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την έλλειψη σχεδίου και κυρίως για την πρόληψη.