ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ – Επανέρχεται στο θέμα των κεραιών

Πολιτική

Στο ζήτημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας επανέρχεται η παράταξη Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία ζητώντας την απομάκρυνσή τους από τις κατοικημένες περιοχές και πρωτίστως όσων βρίσκονται κοντά σε σχολεία.
«Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες μαθητών, δασκάλων και γονέων για την απομάκρυνσή τους, εντούτοις ο δήμος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των κατοίκων και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών. Στο παρελθόν γι’ αυτό το σκοπό έχουν γίνει έντονες διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα.
Να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί να εισηγηθεί στην ΚΕΔΕ, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου βάσει του οποίου γίνεται η τοποθέτηση κεραιών τηλεφωνίας. Μέχρι αυτή την στιγμή, κι ενώ έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια, καμία πληροφόρηση δεν έχει δοθεί προς τους κατοίκους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Οι επισκέψεις του Σαββατοκύριακου

Τις περιοχές Σεισμοπλήκτων – Ανθούπολης επισκέφθηκε τη Παρασκευή το βράδυ ο υποψήφιος Δήμαρχος Ν. Γκόντας συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης. Σε συνάντηση που είχε ο κ. Γκόντας με μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σεισμοπλήκτων ενημερώθηκε τόσο για τα προβλήματα της περιοχής όσο και για τη δράση του Συλλόγου.
Το Σάββατο το πρωί επισκέφθηκαν την Λαϊκή Αγορά της Αγίας Μαρίνας,που σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης είναι αφημένη στην τύχη της, ενώ ο κ. Γκόντας δεσμεύθηκε ως δήμαρχος να αλλάξει την κατάσταση.
Μετά την Λαϊκή Αγορά Αγίας Μαρίνας το κλιμάκιο επισκέφθηκε την περιοχή της Καλούτσιανης και την αγορά της πόλης. Το απόγευμα του Σαββάτου ο Ν. Γκόντας με τους υποψηφίουςεπισκέφθηκαν την μαρτυρική κοινότητα Λιγγιάδων και την Μάζια.Στους Λιγγιάδες, μεταξύ των προβλημάτων που συζητήθηκαν ήταν εκείνα της κτηνοτροφίας και της ασφάλειας του οδικού δικτύου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το ζήτημα των Γερμανικών αποζημιώσεων ,εφόσον ήταν το χωριό εκείνο που έζησε το ολοκαύτωμα από την Γερμανική θηριωδία.
Τέλος, ο κ. Γκόντας και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συναντήθηκαν την Κυριακή το απόγευμα με τον πρόεδρο και μέλη του σωματείου Ταξί Ιωαννίνων μιλώντας για τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.