Ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Ήπειρο

Πολιτική

Χωρίς εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, ανακοινώθηκαν και επισήμως την Κυριακή τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για τις εθνικές εκλογές σε όλη τη χώρα, αν και όχι στο σύνολό τους, αφού από το σύνολο των 400 υποψηφίων, ανακοινώθηκαν οι 350, ποσοστό 82%.

Στην Ήπειρο πάντως τα ψηφοδέλτια είναι ολοκληρωμένα και δεν περιλαμβάνουν εκπλήξεις ούτε στα Γιάννενα, ούτε στους άλλους τρεις νομούς.

Οι υποψήφιοι στην Ήπειρο

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Στο νομό Ιωαννίνων υποψήφιοι κατ’ αλφαβητική σειρά είναι οι:

Γάτσιος Κωνσταντίνος
Δημητρίου Δημήτριος
Λιάγκου Ανθή
Μανταλόβας Αθανάσιος
Μήτσιου Ευαγγελία
Μπακόλα Ντίνα
Τσίμαρης Ιωάννης

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ

Γκόκας Χρήστος
Μαρέτη Χριστίνα
Μέγας Χρήστος
Ρίζου Αικατερίνη

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Μέμμου Αγγελική
Τάτση Μαγδαληνή- Μάγδα

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Βαρτελάτου Στέλλα
Δημητρίου Γιώργος
Φραγκούλης Παύλος
Χήτα Μαρία

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων Ευάγγελος Αργύρης, τόνισε ότι η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων βουλευτών έγινε με βασικούς άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, την αξιοποίηση του πιο ικανού ανθρώπινου δυναμικού σε κάθε νομό, την ανανέωση στα πρόσωπα και την αύξηση της συμμετοχής των νέων.

Επισήμανε ακόμη ότι τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνουν «προσωπικότητες με αυξημένα προσόντα, με επάρκεια και αξία, και έχουν όλες τις προϋποθέσεις για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές».

Ο κ. Αργύρης, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει επίσημα τα ψηφοδέλτια του και κάλεσε όλους τους υποψήφιους βουλευτές «να δώσουν έναν εκλογικό αγώνα με πολιτικά επιχειρήματα, αξιοπρέπεια και πολιτισμό, γιατί διαχρονικά αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής».

Αναφερόμενος στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Βαγγέλης Αργύρης υπογράμμισε ότι «η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα.