Α. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – Προμήνυμα των εθνικών οι ευρωεκλογές

Πολιτική

Μια εκτίμηση για τις ευρωεκλογές του Μαΐου έκανε από τα Γιάννενα η υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Άννα Ασημακοπούλου, η οποία ανέφερε πως θα έχουν τον χαρακτήρα εθνικών εκλογών, εκτός κι αν φυσικά συμπέσουν ή αν οι εθνικές τελικά προηγηθούν.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η κα. Ασημακοπούλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του itv, ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι ευρωεκλογές θα είναι σαν ένα «ένα δημοψήφισμα, ώστε να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης».
«Εισπράττω ένα βουβό κύμα αγανάκτησης, οργής και αποστροφής για το ήθος, το ύφος, τον πολιτικό πολιτισμό που εκλείπει και τα προβλήματα της καθημερινότητας, απέναντι στην κυβέρνηση.
Η Ν.Δ καλείται να επικοινωνήσει τις εποικοδομητικές της προτάσεις με κυρίαρχα ζητήματα τις μειώσεις των φόρων, που θα φέρουν νέες επενδύσεις και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε.

Οι Βρυξέλλες το κέντρο λήψης αποφάσεων

Με θητεία ετών στις Βρυξέλλες για επαγγελματικούς λόγους και μετά από μία δεκαπενταετία παρουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην κεντρική πολιτική σκηνή, η κα. Ασημακοπούλου επιστρέφει στη διεκδίκηση μίας θέσης στο ευρωκοινοβούλιο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν οι ευρωεκλογές έχουν και ευρωπαϊκές προκλήσεις και όχι μόνο εθνικές σημείωσε ότι προφανώς αναπτύσσεται ένας διάλογος για τα διεθνή ζητήματα και τις ευρωπαϊκές προκλήσεις.
«Θεωρώ ότι ο κύκλος στο εθνικό κοινοβούλιο έκλεισε και γι’ αυτό έθεσα τον εαυτό μου στη μάχη των ευρωεκλογών. Οι Βρυξέλλες είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων και εκεί θέλουμε δυνατές και καθαρές φωνές. Ο κ. Τσίπρας δε δικαιούται να ομιλεί για την Ευρώπη, γιατί το καλοκαίρι του 2015 λίγο έλειψε να πετάξει έξω από την Ευρώπη τη χώρα μας.
Ευελπιστώ στην υποστήριξη των πολιτών και ειδικότερα των Ηπειρωτών, από τη γενέτειρά μου», πρόσθεσε ακόμη.

Κατακερματισμένη η τοπική ΝΔ

Η εικόνα της Ν.Δ. στο δήμο Ιωαννιτών, με τρεις παρατάξεις από τον ίδιο χώρο να διεκδικούν την ψήφο των Γιαννιωτών απασχολεί και στεναχωρεί το κόμμα, όπως είπε η κα. Ασημακοπούλου.
Απέφυγε να δείξει την προτίμησή της σε κάποιον επικεφαλής, επιφυλάσσοντας θερμά λόγια και για την κα Καλογιάννη και τον κ. Μπαρτζώκα και τον κ. Γκόντα.
«Με στεναχωρεί ιδίως στον τόπο μου να βλέπω δείγματα διάσπασης. Χρειάζεται να δώσουμε ενωμένοι τις μεγάλες μάχες και να επουλώσουμε τις πληγές απέναντι στον εχθρό που είναι η κυβέρνηση Τσίπρα.
Η κα Καλογιάννη είναι μία εξαιρετική αντιπεριφερειάρχης με έργο και αποτελεσματικότητα, ο κ. Μπαρτζώκας ένας άξιος ακαδημαϊκός, τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια και φυσικά μακριά από εμένα η αχαριστία. Ο κ. Γκόντας με ανέδειξε ως αντιδήμαρχο στην πόλη και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, γιατί ήταν και μία περίοδος εποικοδομητική για την πόλη που άφησε πίσω της πολλά και σπουδαία έργα», σημείωσε.