ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ – Αλλάζει ρότα η ελληνική οικονομία

Οικονομία

Την αισιόδοξη εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει άμεσα μετά από τα τελευταία χρόνια λιτότητας έκανε από τα Γιάννενα ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.
Ο κ. Γιαννακίδης, με αφορμή την παρουσίαση των νέων δράσεων του επιχειρησιακού προγράμματος ΥΜΕΠΕΡΑΑ, αναφέρθηκε στις εξελίξεις την ελληνικής οικονομίας η οποία, όπως τόνισε, έχει ήδη αρχίσει να ανακάμπτει.
Τα δημόσια οικονομικά της χώρας επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, επιτρέπουν την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, χωρίς τη λήψη επιπλέον μέτρων και περικοπών. «Η συμφωνία για τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός καθαρού διαδρόμου για τους επενδυτές για την επόμενη δεκαετία.
Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ενώ τα μέτρα που συμφωνήθηκαν δεν εξαρτώνται από διαπραγματεύσεις.
Το λεγόμενο «μαξιλάρι» μας δίνει τη δυνατότητα να βγαίνουμε στις αγορές με καλύτερους όρους όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες.
Μετά από 8 χρόνια λιτότητας και περικοπών, μπαίνουμε σε μια φάση στην οποία είναι δυνατή η λήψη μόνιμου χαρακτήρα μέτρων για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις, για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, για στήριξη της εργασίας και της επιχειρηματικότητας.
Αλλά επίσης και με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ καθώς και την κατάργηση του υποκατώτατου όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, μια κίνηση με πολυσήμαντη επίδραση σε όλη την οικονομία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννακίδης, για να καταλήξει:
«Ως κυβέρνηση των πολλών αλλά και των πράξεων έχουμε προχωρήσει στη σύνταξη μιας ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικήςμέσα από ευρεία διαβούλευση με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες, στα αναπτυξιακά συνέδρια. Εργαζόμαστε με σταθερά βήματα για την οικοδόμηση ενός διαφορετικού παραγωγικού μοντέλου που θα στηρίζεται σε υγιείς βάσεις. Η ύπαρξη και μόνο σχεδιασμού για το παραγωγικό μοντέλο, είναι πρωτόγνωρη για μια χώρα που πήγαινε στον αυτόματο πιλότο για δεκαετίες».