ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – Μάχη κατά των ελληνοποιήσεων

Νέα

Στο στόχαστρο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μπαίνουν οι παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος για παραγωγή προϊόντων ΠΟΠ, όπως ανέφερε από τα Γιάννενα ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.
Για το εξαιρετικής σημασίας ζήτημα για τους παραγωγούς τοποθετήθηκε ο κ. Βορίδης στο περιθώριο της επίσκεψής του στην περιοχή μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συγκεκριμένη πρακτική των ελληνοποιήσεων έχει αντίκτυπο στους παραγωγούς γιατί επηρεάζει τις τιμές του γάλακτος, οι οποίες όμως έχουν παρουσιάσει μια μικρή αύξηση το τελευταίο διάστημα, μετά από τις αυστηρές προειδοποιήσεις της πολιτικής ηγεσίας.
«Θέλουμε να στηρίξουμε και τις μεγάλες βιομηχανίες και τις εταιρείες μεταποίησης και όλες τις νόμιμες λειτουργούσες επιχειρήσεις, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παραβίαση της νομοθεσίας, ειδικά για τα ΠΟΠ προϊόντα. Είναι εθνικός πλούτος, εθνικό κεφάλαιο και όποιος δεν το σέβεται θίγει τη χώρα και γι’ αυτό θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και μέσο για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο μεταξύ το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τις ομάδες παραγωγών.
«Ο νόμος αυτός θα περιλαμβάνει αλλαγές σε προηγούμενη υπουργική απόφαση, που είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις όσων εμπλέκονται στις Διεπαγγελματικές. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Εμείς χαράσσουμε μία κάθετη στρατηγική, που θα πρέπει να ακολουθηθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι όμως οφείλουν να αναλάβουν και τις δικές τους ευθύνες, αφού εμείς λειτουργούμε επικουρικά», κατέληξε ο κ. Βορίδης.