Υποσχέθηκε ενίσχυση των συνεργασιών

Νέα

Με μια σκαλιστή γκλίτσα ανά χείρας υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο αγρόκτημα που ανήκει στην Ιερά Μονή Βελλάς, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

Ο πρωθυπουργός έφτασε συνοδευόμενος από τους υπουργούς αλλά και από άλλα υπηρεσιακά στελέχη, στο αγρόκτημα και ξεναγήθηκε στο εκθετήριο που είναι υπό κατασκευή αλλά και στο τυροκομείο που επίσης είναι σε φάση ολοκλήρωσης προκειμένου να παρασκευάζουν τυριά αλλά και γιαούρτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε εντυπωσιασμένος από τους χώρους του εκθετηρίου αλλά και από γενικά τον χώρο του αγροκτήματος και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Σεβασμιότατο στον οποίον και είπε ότι γνωρίζει την περιοχή μιας και την έχει επισκεφθεί στο παρελθόν.

Ο κ. Μάξιμος τον ξενάγησε σε όλους τους χώρους και του παρουσίασε το όραμά του για την ανάπτυξη όλων των δυνατοτήτων αλλά και για την ενίσχυση τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και το συνδυασμό εκπαίδευσης και πράξης.

Παρόντες μεταξύ άλλων οι υπουργοί κ.κ. Βορίδης και Χατζηδάκης αλλά και η κα. Μενδώνη που επίσης ακολούθησε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Παρόντες και εκπρόσωποι αρχών και φορέων ενώ τον πρωθυπουργό συνοδεύουν καθόλη τη διάρκεια των επισκέψεών του ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και οι βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων και Άρτας.

Καθ΄ οδόν για την Μονή, ο πρωθυπουργός έκανε μια μικρή στάση για να δει από κοντά τα ζώα που εκτρέφονται στο αγρόκτημα και δήλωσε ενθουσιασμένος με το φυσικό περιβάλλον και τις εγκαταστάσεις.

Λίγο μετά οι καμπάνες της Μονής ηχούσαν χαρμόσυνα στην άφιξη του πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκε σε όλους τους χώρους, ξεναγήθηκε από τους εκπαιδευτικούς και τους ιερείς ενώ στο αίθριο, τον περίμεναν οι μαθητές του Λυκείου που του έδωσαν αναμνηστικά δώρα και τον καλωσόρισαν με ηπειρώτικο κλαρίνο.

Ο πρωθυπουργός παράμεινε για λίγη ώρα και έπειτα από τις αναμνηστικές φωτογραφίες αναχώρησε για τον επόμενο προορισμό του, τη Βίτσα!

 

Στο επίκεντρο ο αγροδιατροφικός τομέας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης στη δήλωσή του στάθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας και των συνεργειών, ώστε να αντιμετωπιστούν αφενός τα προβλήματα στον αγροτοδιατροφικό τομέα και αφετέρου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για αναπτυξιακές προοπτικές.

Τα Γιάννενα, το Μέτσοβο αλλά και συνολικά η Ήπειρος, αποτελούν σύμφωνα με τον κ. Βορίδη περιοχές ύψιστης σημασίας για τον αγροτοδιατροφικό τομέα και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής στη χώρα. Έτσι, το υπουργείο φιλοδοξεί να στηρίξει και να ενισχύσει πρωτοβουλίες όπως αυτή της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων για την ίδρυση Γεωργικής Σχολής στη Βελλά.

 

Επί τάπητος όλα τα ζητήματα

Το αίτημα για την λειτουργία Γεωργικής Σχολής έθεσε στον πρωθυπουργό ο Μητροπολίτης κ.κ. Μαξιμος.

Ο κ. Μάξιμος ζήτησε την ενίσχυση της πολιτείας για να λάβει την απάντηση από τον πρωθυπουργό ότι θα προωθήσουν την αυτοτελή λειτουργία της σχολής ενώ ήδη ετοιμάζουν και ένα ΙΕΚ που θα είναι βασισμένο πάνω σε αυτό τον τομέα. «Πράσινο φως» πήρε και για την λειτουργία παραρτήματος ΙΕΚ στη Βελλά.

Τέλος, ο Μητροπολίτης, σε συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη έθεσε το θέμα της ανακύκλωσης ζητώντας ενίσχυση και διεύρυνση της συνεργασίας της Μητρόπολης με το Υπουργείο.

Όσο για το πώς φάνηκε η γκλίτσα στον κ. Μητσοτάκη; «Του άρεσε και μου είπε ότι θα την χρησιμοποιήσει καταλλήλως» είπε, αστειευόμενος ο σεβασμιότατος φανερά ικανοποιημένος από την επίσκεψη και την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ