ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Επί τάπητος προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος

Νέα

Την προεκλογική του υπόσχεση να επισκέπτεται την περιφέρεια μία φορά το μήνα επανέλαβε από τα Γιάννενα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, στόχος της οποίας είναι η στενότερη συνεργασία με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης,
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που είχε δημιουργήσει η απλή αναλογική, τα οποία φαίνεται πως έχουν διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης.
«Αγαπώ την Ήπειρο. Είχαμε μία γεμάτη μέρα σήμερα εδώ», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε πως η Ήπειρος ήταν για αυτόν «γουρλίδικη» αφού από εδώ είχε ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.
Ο κ. Μητσοτάκης αποχώρησε αμέσως μετά για το αεροδρόμιο μαζί με τους υπουργούς προκειμένου να ταξιδέψει για την πρωτεύουσα.
Με τη σειρά του ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ στη δήλωσή του, στάθηκε στα ζητήματα που συζήτησε με τον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας αρχικά τιμή την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στο δημαρχείο.
Αναφορικά με τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση σημείωσε, πως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για το Π.Δ. της λίμνης, για ζητήματα που προκύπτουν για την καθαριότητα, για τα μοναστήρια του Νησιού και τον τρόπο ένταξης του θρησκευτικού τουρισμού στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύτιμη και ουσιαστική αυτή συνάντηση.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Τ. Θεοδωρικάκος, Μ. Βορίδης και Λ. Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, οι βουλευτές Γ. Αμυράς, Στ. Καλογιάννης, Μ. Κεφάλα και Γ. Στύλιος καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.