Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στις 3 Μαΐου

Νέα

«Ανάσα» στην αγορά έδωσε το Πάσχα καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις σε ενδύματα και άλλα είδη

«Ανάσα» στην αγορά έδωσε το Πάσχα καθώς αυξήθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις σε ενδύματα και άλλα είδη κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν μετά την πρωτομαγιά και συγκεκριμένα την Τρίτη 3 Μαΐου.

Ο πρώην πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας αναφέρθηκε στην άνοδο των αγορών καθώς οι καταναλωτές δεν περιορίστηκαν μόνο στα απαραίτητα ενισχύοντας τους τζίρους των τοπικών καταστημάτων. «Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις εάν συνοδευτούν από καλά ποσοστά εκπτώσεων θα βοηθήσουν σημαντικά στην άνοδο της κίνησης και των οικονομικών αποτελεσμάτων στην αγορά», ανέφερε ο κ. Νταλαμάγκας σημειώνοντας ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 8 Μαΐου. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Γενικές οδηγίες

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Από τις επιχειρήσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων στην υποχρέωση αναγραφής της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Η μη αναγραφή της παλιάς και της νέας μειωμένης τιμής αποτελεί παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, επισημαίνει, με προβλεπόμενα πρόστιμα ίσα με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που επιβληθεί πρόστιμο για την ίδια παράβαση δεύτερη φορά σε διάστημα πενταετίας αυτό αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της επιχείρησης ενώ στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για τη ν ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ