«Βροχή τα συγχαρητήρια για τον Στ. Ντούσκο»

Νέα

Την επιτυχία του 24χρονου Γιαννιώτη ακολούθησαν τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους αρχηγούς των κομμάτων να αναρτούν συγχαρητήριες ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Παράλληλα, ακολούθησαν ανακοινώσεις από πολιτικούς με καταγωγή από τα Γιάννενα, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικές οργανώσεις πολιτικών κομμάτων, τοπικούς φορείς κ.ά., με θερμές ευχές και συγχαρητήρια στον «χρυσό» κωπηλάτη.  

 

Κ. Τασούλας 

 

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη πρωταθλητή Στέφανο Ντούσκο, που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στο μονό σκιφ της κωπηλασίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής Στέφανος Ντούσκος “υπέγραψε” σήμερα τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και μάλιστα με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Η τεράστια επιτυχία του μας γεμίζει χαρά και εθνική υπερηφάνεια και μας καταδεικνύει την αξία της άοκνης και αδιάκοπης προσπάθειας για εξέλιξη σε οποιονδήποτε τομέα έχει ταχθεί ο καθένας να υπηρετεί στην πορεία του. Καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

 

Μ. Τζούφη 

 

Η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Τζούφη, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: Με πείσμα, επιμονή, υπομονή και πολλούς κόπους, κατάφερε να γίνει Χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία, στο άθλημα που αντιπροσωπεύει τη γενέθλια πόλη. 

Τα Γιάννενα συγκινημένα και περήφανα καμαρώνουν για το νεαρό αθλητή τους! Μια νέα γενιά αθλητριών και αθλητών χαίρεται, διδάσκεται και παραδειγματίζεται.

Πολλά συγχαρητήρια και στην οικογένεια, στον προπονητή και σε όλη την ομάδα που στήριξε και στηρίζει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη μας!

 

Αλ. Καχριμάνης 

 

Τα συγχαρητήριά του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Ηπέιρου Αλ. Καχριμάνης:

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Μας έκανε υπερήφανους, ως Έλληνες και ως Ηπειρώτες. 

Συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στους προπονητές του και στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην Κωπηλασία και να αναδεικνύει αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου επιπέδου. 

 

Δήμος Ιωαννιτών 

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών αποφάσισε να πανηγυρίσει για τη μεγάλη επιτυχία του αθλητή φωταγωγώντας από χθες το Δημαρχείο με τα εθνικά μας χρώματα, ενώ θα υπάρξει τελετή υποδοχής, μόλις οριστικοποιηθεί ο χρόνος επιστροφής του στα Γιάννενα.

Στη συγχαρητήρια ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Στην αρχαιότητα οι πόλεις έριχναν τα τείχη για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες. Για τον Στέφανο Ντούσκο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη, τα Γιάννινα ανοίγουν την μεγαλύτερη αγκαλιά τους για να τον υποδεχθούν.

Οι στιγμές που χάρισε σε όλους μας είναι μοναδικές. Η Γιαννιώτικη κωπηλασία έφτασε στην κορυφή με τα κουπιά του Στέφανου, εκεί που της αξίζει.

Ο Δήμος συγχαίρει τον χρυσό ολυμπιονίκη των Ιωαννίνων.

Συγχαίρει το Ναυτικό Όμιλο και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Είναι έτοιμος να υποδεχθεί στην πατρίδα του τον Στέφανο έτσι όπως του αξίζει.

 

Δήμαρχος Πωγωνίου 

 

Συγχαρητήρια επιστολή στον χρυσό ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο απέστειλε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης. Η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Στέφανε, 

Σου εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η εξαιρετική σου παρουσία και η αγωνιστικότητά σου σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε ένα ολόκληρο έθνος γεμίζοντάς μας υπηρηφάνεια και δέος. Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ξεχωριστές στιγμές που μας χάρισες.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων για την προσφορά του στον αθλητισμό. Οι αθλητές του Ν.Ο.Ι. μας γεμίζουν ευχάριστες συγκινήσεις πετυχαίνοντας υψηλούς στόχους και ξεχωρίζουν για το ήθος και τον ακέραιο χαρακτήρα τους.

Φίλε Στέφανε, 

Ευχόμαστε και άλλα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο μέλλον. Και πάλι συγχαρητήρια.

 

Πρυτανικές Αρχές

 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκφράζουν δημόσια τα θερμά συγχαρητήριά τους στον φοιτητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου, Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα του μονοθέσιου σκιφ κωπηλασίας ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, πετυχαίνοντας νέο ολυμπιακό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο. 

«Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου αποτελεί ύψιστη τιμή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στέφανε, μας έκανες υπερήφανους. Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία και παρόμοιες πρωτιές στους μελλοντικούς στόχους», καταλήγει η ανακοίνωση. 

 

Επιμελητήριο Ιωαννίνων 

 

Ο Πρόεδρος Δρ. Δημήτριος Δημητρίου και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων συγχαίρουν τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο αναφέροντας τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη των Ιωαννίνων η κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο καθώς και το Ολυμπιακό ρεκόρ, μόνο περηφάνια μπορεί να νιώθουν σήμερα όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ. Συγχαρητήρια Στέφανε». 

 

Θ. Μπέγκας 

 

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ήλιος σήμερα πάνω από τα Γιάννινα και την Παμβώτιδα ανέτειλε χρυσός.

Στέφανε έκανες όλους τους Γιαννιώτες, όλους τους Ηπειρώτες, όλους τους Έλληνες περήφανους με την σπουδαία, χρυσή επιτυχία σου, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλοι οι κόποι, όλες οι θυσίες, όλη η αγωνία σου ανταμείφθηκαν. Συγχαρητήρια σε σένα προσωπικά, στην οικογένειά σου, στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και όλους όσους πίστεψαν ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Απόλαυσε την μεγάλη σου επιτυχία και είμαστε εδώ να σε υποδεχτούμε όπως αξίζει σε έναν χρυσό Ολυμπιονίκη».

 

Ν. Γκόντας 

 

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων: Τα Γιάννενα, η Ήπειρος και ολόκληρη η Ελλάδα αισθάνεται περήφανη για την κατάκτηση της κορυφής σε Ολυμπιακό άθλημα από τον Στέφανο Ντούσκο και τον συγχαίρουν γι‘ αυτό το επίτευγμα. Επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια του Στέφανου και σε όλους τους δασκάλους του καθώς και στην μεγάλη οικογένεια του ΝΟΙ, η οποία συνεχίζει το τεράστιο έργο της άθλησης των νέων της  πόλης μας, στο επίπονο άθλημα της κωπηλασίας, το οποίο έχει δοξάσει πολλάκις την πόλη μας στα πέρατα του κόσμου αναδεικνύοντας ολυμπιονίκες.  

 

ΠΕΑΚΙ

 

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ συγχαίρει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο μόνο σκιφ, συγχαίρει τον εξαιρετικό αθλητή και άνθρωπο Στέφανο Ντούσκο, για την τεράστια επιτυχία του. Παράλληλα συγχαίρει τον προπονητή του, την οικογένειά του και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, για τη στήριξη τους στην συνολική προσπάθεια που είχε ως επιστέγασμα την ανάδειξη του Γιαννιώτη Στέφανου Ντούσκου ως χρυσού Ολυμπιονίκη. 

«Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, απέδειξε σε όλον τον κόσμο πως με σκληρή δουλειά, επιμονή και μεθοδικότητα μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου! 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι και τον σημερινό τελικό έδειξε πόσο έτοιμος ήταν να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. 

Και το κατάφερε! Το κατάφερε και έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους, έκανε όλη τη χώρα να συζητά την τεράστια επιτυχία του, που ωστόσο μόνο ο ίδιος, οι προπονητές του και οι δικοί του άνθρωποι γνωρίζουν πόσο χρειάστηκε να δουλέψει για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα», αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας. 

 

Ορίζοντες Ηπείρου 

 

Οι «Ορίζοντες Ηπείρου» συγχαίρουν με τη σειρά τους τον Στέφανο Ντούσκο και την οικογένειά του για την τεράστια επιτυχία του, αναγνωρίζοντας τη σκληρή δουλειά εκείνου και των αγαπημένων του.

Ο Στέφανος ως «φάρος» των νέων Ηπειρωτών πρέπει να αποτελέσει ζωντανό παράδειγμα για το πως οι νίκες στη ζωή κατακτώνται μόνο με θυσίες, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους μας ότι «δουλειά με χατίρι» και «ζωή με φόβο» οδηγούν σε αδιέξοδη πορεία. 

 

ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων  

 

Στο ίδιο πλαίσιο, η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Ιωαννίνων συγχαίρει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη υπογραμμίζοντας πως: «Το χρυσό παιδί της Παμβώτιδας» υπερνίκησε δυσκολίες, υπερέβη εαυτόν ,χαρίζοντάς μας και νέο Ολυμπιακό ρεκόρ. Τα Γιάννενα είναι η περήφανη πόλη και ο νομός Ιωαννίνων ο περήφανος νομός που στα νερά της λίμνης Παμβώτιδας αναδείχτηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης μας». 

 

Τ.Ο. Ιωαννίνων ΚΚΕ 

 

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο απευθύνει και η Τ.Ο. Ιωαννίνων του ΚΚΕ τονίζοντας: Συγχαρητήρια αξίζουν και στην οικογένειά του, τους προπονητές και τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να μπορέσει να φτάσει στους Ολυμπιακούς αγώνες και στην κατάκτηση τελικά του χρυσού μεταλλίου

Η προσπάθεια και η επιτυχία του, καθώς και όλων των αθλητών που έλαβαν μέρος στην κωπηλασία αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τους νέους και τις νέες.

 

ΠΝΟΙ

 

Τέλος, ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων (Π.Ν.Ο.Ι.) εκφράζει τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη αθλητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση.