ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – Με ιδιαίτερη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου

Νέα

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε την Τετάρτη η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρώην Υπουργού Αντ. Φούσα «Βόρειος Ήπειρος, Το δάκρυ του Ελληνισμού» στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

Ομιλητές ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο Άγγελος Συρίγος και ο Στέφανος Φούσας

Παρεμβάσεις έκαναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος και οι πολιτικοί κρατούμενοι του καθεστώτος του Ενβέρ Χότζα και που ήταν και μεταξύ των πέντε στελεχών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στη δίκη των Τιράνων το 1994 Κων/νος Κυριακού και Ευάγγελος Παπαχρήστος.

Το συντονισμό της όλης διαδικασίας, είχε η δημοσιογράφος, βουλευτής και πρώην Υπουργός Σοφία Βούλτεψη.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθησαν στο περιεχόμενο του βιβλίου, στα πολλά προβλήματα των Βορειοηπειρωτών και στη μεγάλη προσφορά και στους αγώνες του Αντ. Φούσα για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών.

Επίσης, όλοι οι ομιλητές συμφώνησαν με τη θέση, που διατυπώνει στο βιβλίο του ο Αντ. Φούσας, ότι η μόνη λύση για το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα, υπό τα σημερινά δεδομένα, είναι η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε και θα υπάρχει απόλυτος σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών ως εθνικής μειονότητας.

Εκ μέρους του Εκδοτικού Οίκου «Ι. ΣΙΔΕΡΗ», μίλησε ο Ανδρέας Σιδέρης, ο οποίος, μεταξύ των άλλων, είπε ότι «είναι τιμή και χαρά του Εκδοτικού Οίκου που ανέλαβε την έκδοση ενός τόσο σπουδαίου βιβλίου».