Βάζουν πετρέλαιο αλλά με μέτρο…

Νέα

Με μέτρο προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης οι καταναλωτές προκειμένου να ζεστάνουν τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές και έτσι αναμένεται να παραμείνουν και το επόμενο διάστημα.
Ο αντιπρόεδρος των Βενζινοπωλών- Πρατηριούχων, κ. Παπαδόπουλος κληθείς να σχολιάσει πώς κινήθηκε η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης υποστήριξε ότι οι καταναλωτές αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης αλλά με φειδώ καθώς μετρούν τα οικονομικά δεδομένα και προχωρούν στην προμήθεια.
Οι καυστήρες πάντως πήραν μπροστά καθώς σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που προμηθεύτηκαν καταναλωτές που το δικαιούνται.
Η τελευταία προμήθεια έπρεπε να γίνει πριν το τέλος του 2019 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δικαιούχοι του επιδόματος να σπεύσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης ώστε να καταθέσουν και τα συνοδευτικά έγγραφα.
Ο κ. Παπαδόπουλος επανέλαβε πως στόχος της Ομοσπονδίας είναι να ασκήσει πιέσεις ώστε οι υποσχέσεις της κυβέρνησης για μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης να ευοδωθούν «Εμείς, θα συνεχίσουμε να ζητούμε την μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης ώστε ο κόσμος να μπορεί να βάλει πετρέλαιο και να ζεσταθεί. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές ειδικά στην περιοχή μας αλλά και αλλού. Θα επιμείνουμε και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί θα γίνουν πράξη».
Στο μεταξύ, οι τιμές στα καύσιμα θα αλλάξουν καθώς η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει μετά και την δολοφονία του ιρανού υποστράτηγου αλλά και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή που «μυρίζει μπαρούτι».
Το πετρέλαιο αμέσως μετά τις εξελίξεις «έκανε άλμα» 70 δολάρια το βαρέλι, καθώς η επίθεση των ΗΠΑ ξυπνά φόβους για σύγκρουση σε μια σημαντική περιοχή παραγωγής αργού πετρελαίου στον κόσμο.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ