ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ-Στόχος η δημιουργία χώρου για τα βυζαντινά εκθέματα

Νέα

Στο επίκεντρο τέθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός χώρους για τα βυζαντινά εκθέματα.

Στην συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την σύσκεψη όπου τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας, στο οικόπεδο του υφιστάμενου μουσείου, προκειμένου να αποκτήσει κατάλληλους χώρους για την έκθεση των πολύτιμων βυζαντινών ευρημάτων της περιοχής, αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας Βασίλης Ψαθάς.

Η κα. Μενδώνη βρέθηκε στην Άρτα για τα εγκαίνια του αρχαιολογικού χώρου της Δυτικής Νεκρόπολης Αμβρακίας, ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην πόλη της Άρτας.

Θετική για την επέκταση ή  τη δημιουργία νέου χώρου

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η υπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί δια ζώσης για θέματα ζωτικού ενδιαφέροντος για τα οποία ήταν ενήμερη αφού είχε σταλεί σχετικό υπόμνημα και από τον Δήμο Αρταίων.  Στο επίκεντρο τέθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός χώρους για τα βυζαντινά εκθέματα. Έργο που βλέπει θετικά η υπουργός και που βέβαια χρειάζεται χρόνο.

Ο κ. Ψαθάς υποστήριξε ότι υπάρχει καλή συνεργασία ενώ αναπτύχθηκε και ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε τα βυζαντινά ευρήματα να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο.

«Είναι μια αρχή και θα απαιτηθούν και άλλα να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης.