«Βασιλιάς» το χοιρινό και ακολουθεί αρνί και κατσίκι

Νέα

Αντίστροφη μέτρηση για τις γιορτές  και οι συζητήσεις που μονοπωλούν το ενδιαφέρον έχουν να κάνουν και με τα εορταστικά τραπέζια.

Ειδικά τώρα, που η ανησυχία για την μετάλλαξη «Ό» επαναφέρει σε πολλούς την σκέψη για  σπιτικά ανταμώματα προκειμένου να αποφύγουν να βρεθούν με πολύ κόσμο σε καταστήματα εστίασης.

Τα κρεοπωλεία τις τελευταίες μέρες έχουν πολύ κόσμο καθώς το κρέας είναι αυτό που θα πρωτοστατήσει στα γιορτινά ανταμώματα.

«Βασιλιάς» του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού είναι το χοιρινό και ακολουθούν το αρνί και το κατσίκι, αλλά και η γαλοπούλα που γεμίζεται με κάστανα, ρόδια και πολλά άλλα. Ένα πάντως είναι ξεκάθαρο: Στην επιλογή του σωστού κρέατος πρώτο ρόλο παίζει ο κρεοπώλης!  Για να φάτε καλό κρέας πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον κρεοπώλη που το ψωνίζετε.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών κ. Γρηγόρης Κονταξής μιλάει για την διάθεση των κρεάτων αλλά και τις τιμές που παραμένουν σταθερές εκτός από το αρνί και το κατσίκι που  έχουν «τσιμπήσει».

Εκτός από τα παραδοσιακά –που μαζί με το χοιρινό έχουν την μεγαλύτερη  ζήτηση, οι καταναλωτές ζητούν επίσης γαλοπούλα ενώ τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν γουρουνόπουλα.   «Έχουμε τα πάντα και ο κόσμος τα προμηθεύετε ενώ αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες μέρες.

Και στο σπίτι οι παραγγελίες

Τέλος, ο κ. Κονταξής επεσήμανε ότι οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν και τηλεφωνικά τις παραγγελίες τους για το γιορτινό τραπέζι «με αυτό τον τρόπο εξυπηρετούμε τους πελάτες για να μην δημιουργείται συνωστισμός και για να αποφύγουν τις μετακινήσεις ειδικά τώρα που η κίνηση είναι αυξημένη.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ