Βανδαλισμοί στο 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων

Νέα

Με δυσκολία αντίκρισαν τις  ζημιές του 4ου Γυμνασίου το πρωί της Δευτέρας, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί

Με δυσκολία αντίκρισαν τις  ζημιές του 4ου Γυμνασίου το πρωί της Δευτέρας, η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί κατά την επίσκεψή τους στο χώρο του σχολείου, με τις υλικές ζημιές να είναι μεγάλες, τόσο στον κτιριακό όσο και στον εκπαιδευτικό εξοπλισμό του σχολείου. Ο διευθυντής του σχολείου κλήθηκε να καταθέσει σχετικά στην Αστυνομική Διεύθυνση, ενώ τα μαθήματα έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης και έτσι θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Στο σχολείο βρέθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί της Δευτέρας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο αντιδήμαρχος Γ. Αϊβατίδης, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους για την εικόνα των καταστροφών και απευθύνοντας έκκληση στη μαθητική κοινότητα να σεβαστεί την περιουσία όλων.

Προβληματισμός από την δημοτική αρχή

Την βαθειά του θλίψη και τον έντονο προβληματισμό, εξέφρασε ο δήμος Ιωαννιτών, σχετικά με τους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν σε σχολικές μονάδες της περιοχής. Ιδιαίτερη εντύπωση, προκαλεί το γεγονός πως οι βανδαλισμοί έγιναν νυχτερινές ώρες και σε σχολεία που δεν τελούν υπό κατάληψη, με τον δήμο να επισημαίνει την ανάγκη για καλύτερη αστυνόμευση των σχολικών μονάδων, κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και την ανάγκη ενεργοποίησης της κοινωνίας, ώστε να απομονωθεί κάθε ακραίο στοιχείο.

Παράλληλα, σημειώνει στην ανακοίνωση, πως η αποκατάσταση των σχολικών μονάδων που υπέστησαν βανδαλισμούς είναι δύσκολη καθώς οι πόροι είναι περιορισμένοι, καθώς όπως αναφέρει «Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για χρήματα των πολιτών που θα μπορούσαν να διατεθούν για παρεμβάσεις αναβάθμισης στα σχολεία».

Καταδικάζει τους βανδαλισμούς η «Ενότητα Πολιτών»

Με τρόπο απερίφραστο καταδίκασε η «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» τους βανδαλισμούς που υπέστη το 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, μέσα στο Σαββατοκύριακο, από αγνώστους.

Συγκεκριμένα, μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε, σημείωσε: «Η παράταξή  μας βρισκόμενη σε διαρκή επαφή με τις εξελίξεις στον τόπο, επικοινώνησε με τον Διευθυντή του Γυμνασίου, κ. Ζαχαρία Σκούμπο, ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση στην οποία βρήκε το σχολείο του σήμερα το πρωί και την απόφαση τα μαθήματα να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Τέτοια φαινόμενα, ειδικά σε χώρους που καλλιεργείται η παιδεία και ο πολιτισμός, είναι ανεπίτρεπτα, καταδικαστέα και πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτρεπτικά πολύ περισσότερο όταν αυτά πιθανά υποκινούνται από ακραίες αντιλήψεις», τόνισε, για να υπογραμμίσει πως τόσο  μέσα από το θεσμικό της ρόλο, μέσα από την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία και συμμετέχει, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, «θα αναδείξει το θέμα, ενώ δηλώνει παρούσα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας απαιτηθεί από τους υπεύθυνους του 4ου Γυμνασίου», επεσήμανε.