Έρχονται 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο

Πολιτική

Τι ανέφερε για εμβολιασμούς και παρελάσεις ο υπουργός Εσωτερικών

Σε προαναγγελία για 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, προέβη  ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας, ότι θα τηρηθεί  ο κανόνας ένας προς έναν, οπότε ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο την τελευταία τριετία παραμένει σταθερός.

Ξεκινά ο δεύτερος κύκλος κινητικότητας στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, έτσι ώστε με αυτόν το μηχανισμό να διατηρείται μια πλήρης ισορροπία στις ανάγκες του Δημοσίου. Φέτος για πρώτη φορά, νομοθετήθηκε και εφαρμόζεται  και ο προγραμματισμός και του εκτάκτου προσωπικού, δηλαδή των εργαζόμενων  με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη  μείωσης του αριθμού αυτού κατά 10% για την επόμενη χρονιά  υπογράμμισε ο κ. Βορίδης και αυτό πηγάζει από τον εξορθολογισμό στις προσλήψεις τακτικού προσωπικό.

Εμβολιασμοί, παρελάσεις και κύμα ακρίβειας

Για το σύστημα Υγείας και τις πιέσεις που αυτό δέχεται  σήμερα,  ο υπουργός διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει μια ισορροπία  στο σύστημα αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν σημαντικές αντοχές στο σύστημα Υγείας, κυρίως στα ζητήματα των ΜΕΘ. Πρόσθεσε ως τόσο αυτό έχει να κάνει πάντοτε με την γενικότερη εξέλιξη της πανδημίας .

Όσον αφορά το θέμα της διεξαγωγής των παρελάσεων ο κ. Βορίδης  τόνισε ότι θα γίνουν με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και κυρίως με ισχυρή παρότρυνση για χρήση της μάσκας.

Σχετικά με τους εμβολισμούς στο Δημόσιο αναφέρθηκε στην γενική εικόνα  η οποία παρουσιάζεται ανώτερη του μέσου όρου δηλαδή με εμβολιασμένους άνω του 70%.

Για το επερχόμενο κύμα ακρίβειας και ειδικότερα τις αυξήσεις στα καύσιμα ο κ.Βορίδης  είπε  ότι το πρώτο μέτρο για τις ανατιμήσεις, απορροφά σε πολύ μεγάλο βαθμό την αύξηση του ρεύματος και  στο ζήτημα της θέρμανσης μελετάται η ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης και την διεύρυνση του.

Αναφερόμενος στις εντάσεις και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα σε σχολεία και πλατείες από ομάδες ατόμων ο υπουργός σχολίασε  ότι η εικόνα ομάδων που συμπλέκονται είναι εξαιρετικά προβληματική και θα πρέπει να παρέμβει αποτελεσματικά η Αστυνομία. «Οι πράξεις βίας είναι προβλήματα δημόσιας τάξης και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αντιμετωπίζονται», ανέφερε.