Τρίτη ημέρα άκαρπων ερευνών για τον πιλότο

Νέα

Άκαρπες οι έρευνες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα

Χωρίς αποτέλεσμα για τρίτη συνεχόμενη ημέρα ήταν οι έρευνες με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις στο ανατολικό Ζαγόρι αλλά πλέον και σε μία μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση πολλών τετραγωνικών χιλιομέτρων, για τον εντοπισμό του 32χρονου πιλότου δικινητήριου αεροσκάφους που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής.

Οι έρευνες ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα λόγω του σκότους και θα συνεχιστούν και πάλι από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, χωρίς να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δημιουργεί αισιοδοξία, ότι θα εντοπιστεί ο 32χρονος, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι από το αεροσκάφος. Το ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης Super Puma του Πολεμικού Ναυτικού, πέταξε από τις 8.30 μέχρι τις 10.30 το πρωί και από τις 15.00 μέχρι τις 17.30 σε διάφορες περιοχές ανατολικά του Μιτσικελίου, όπου είναι αδύνατο να προσεγγίσουν επίγειες δυνάμεις, χωρίς να εντοπίσει κάτι.

Από το πρωί επίσης τέθηκαν στη διάθεση των δυνάμεων που ερευνούν την περιοχή και δύο κλιμάκια πεζοναυτών, από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών με έδρα τον Βόλο, που έφτασαν στην περιοχή και αποτελούν μέλη μίας από τις καλύτερα εκπαιδευμένες μονάδες του Ελληνικού Στρατού.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αναζήτησης παρέμειναν και χθες το ίδιο δύσκολες όπως και την Κυριακή και τη Δευτέρα, με ιδιαίτερα χαμηλή νέφωση που εμποδίζει την ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 μέτρων.

Το στίγμα του κινητού τηλεφώνου

Η γεωγραφική περιοχή στην οποία αναπτύχτηκε χθες η έρευνα επεκτάθηκε σημαντικά φτάνοντας ως το Τσεπέλοβο του Ζαγορίου και τη μονή Αγίας Παρασκευής πάνω από την Περίβλεπτο, και από το ανατολικό τμήμα του λεκανοπεδίου στις περιοχές πάνω από τη Δαφνούλα και το Δροσοχώρι, χωρίς επίσης αποτέλεσμα.

Κάποια επιπλέον στοιχεία που αφορούν στην πορεία του αεροσκάφους, δόθηκαν στις αρχές έρευνας και διάσωσης από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και προήλθαν από τις καταγραφές του ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι εγκατεστημένο στην οροσειρά του Γράμμου.

Τέλος, τα στίγματα που δόθηκαν από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για το κινητό τηλέφωνο του 32χρονου πιλότου, δείχνουν ασθενή σήματα, σε μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή όμως, που καλύπτει δεκάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα.