Τον Ιούνιο η έναρξη του Πολυδύναμου Κέντρου

Νέα

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει την λειτουργία του το Πολυδύναμο Κέντρο του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.
Το πρόγραμμα θα είναι το δεύτερο που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα, καθώς τα Γιάννινα παίρνουν σειρά μετά την Θεσσαλονίκη.
Μετά τις προκηρύξεις που αφορούσαν σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Πολυδύναμου (σ.σ από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε με προϋπολογισμό 309.000 ευρώ αλλά και άλλα διαδικαστικά θέματα), ήρθε η ώρα για την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Ευάγγελος Καρβούνης, τη νέα δομή.
Η πρόσληψη προσωπικού ήταν μια μεγάλη εκκρεμότητα προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο που αναμένεται να προσφέρει πολλά σε ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται αποτοξίνωση.
Το νοσοκομείο Χατζηκώστα υπόβαλλε τις προτάσεις του για το απαιτούμενο προσωπικό στο Πολυδύναμο και εισηγείται στο υπουργείο Υγείας, που με τη σειρά του είναι υποχρεωμένο να «τρέξει» τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού.
Έτσι, και εφόσον όλα αυτά γίνουν χωρίς καθυστερήσεις, η έναρξη λειτουργίας του Πολυδύναμου, με την ένταξη των δομών του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, είναι προγραμματισμένη για τις αρχές Ιουνίου.
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη για εμάς που τόσο καιρό προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες. Με το που έγινε η σχετική ανακοίνωση ξεκίνησαν και τα αιτήματα και οι ερωτήσεις από ενδιαφερόμενους για την λειτουργία του Πολυδύναμου. Είναι ένα σημαντικό Κέντρο που θα βοηθήσει πολλούς που έχουν ανάγκη αποτοξίνωσης» είπε ο κ. Καρβούνης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία της μονάδας σωματικής αποτοξίνωσης (Detox) είναι η δεύτερη σε όλη την Ελλάδα σε δημόσια δομή. Ανάλογη μονάδα σήμερα, με δωρεάν υπηρεσίες, υπάρχει μόνο στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Στη μονάδα θα υλοποιείται πρόγραμμα 21 ημερών, το οποίο θα προετοιμάζει τους χρήστες ναρκωτικών αλλά και αλκοόλ για το επόμενο θεραπευτικό βήμα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τις 24 κλίνες της μονάδας, οι 12 θα αφορούν τους χρήστες ναρκωτικών και οι υπόλοιπες τους εξαρτημένους από το αλκοόλ. Μετά το τέλος του προγράμματος σωματικής αποτοξίνωσης, ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει το κατάλληλο γι’ αυτόν θεραπευτικό πρόγραμμα. Για τη λειτουργία της μονάδας, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, απαιτείται προσωπικό 32 ατόμων.