«Το θέμα της μεταφοράς έδρας θα συζητηθεί στην Σύγκλητο»

Νέα

Στη Σύγκλητο θα συζητηθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης των Καθηγητών του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής να μεταφερθεί η έδρα από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης ρωτήθηκε λέγοντας ότι «δεν έχει ακόμη πάρει την απόφαση της γενικής συνέλευσης».

Ο κ. Αλμπάνης ξεκαθάρισε ότι το πρόβλημα με το τμήμα όπως και με το τμήμα Γεωπονίας προέκυψε από την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Ο κ. Αλμπάνης επανέλαβε ότι το ζήτημα είναι σοβαρό και είχε συμμετάσχει στην ενημέρωση που έγινε με την παρουσία εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας ενώ επανέλαβε ότι το συγκεκριμένο τμήμα παρά τις καλές προοπτικές που έχει δεν στηρίζεται ως επιλογή από τους Ηπειρώτες φοιτητές αλλά ούτε και από τους μαθητές της Πρέβεζας.

«Για το τμήμα της Πρέβεζας όπως και για το τμήμα Γεωπονίας, το ζήτημα δημιουργήθηκε από την ελάχιστη βάση εισαγωγής . Ο αριθμός σαράντα νέων φοιτητών είναι μικρός και το αναφέραμε στην τοπική κοινωνία. Ζητήσαμε να γίνει ελκυστικό το τμήμα και να υπάρξει μέριμνα για τις μετακινήσεις και τη σίτιση. Από πλευράς ακαδημαϊκότητας χρειάστηκε ένα νέο πρόγραμμα ενώ υπάρχει επάρκεια διδακτικού προσωπικού» ανέφερε και συμπλήρωσε «Είναι καλού επιπέδου τμήμα αλλά δεν επιλέγεται από Ηπειρώτες φοιτητές και Πρεβεζάνους. Παρά την ημερίδα που έγινε τον Μάιο  για την ενημέρωση και την προβολή έργου αντικειμένου στους υποψήφιους μαθητές, δεν υπήρξε ζήτηση».

Τέλος, τόνισε ότι έχει ενημερωθεί για την απόφαση μεταφοράς της έδρας στα Γιάννενα αλλά δεν την έχει λάβει για να παραπέμψει στην συζήτηση της Συγκλήτου όπου θα συζητηθούν τα προβλήματα από την ελάχιστη βάση συνολικά: «Υπάρχει η απόφαση. Η  Σύγκλητος θα συνέρθει και θα δει και άλλα προβλήματα όπως με την Γεωπονία …αν συνεχιστεί το μέτρο της ελάχιστης βάσης τότε το τμήμα δεν θα είναι βιώσιμο» κατέληξε ο κ. Αλμπάνης.

Το ψήφισμα θα τεθεί προς συζήτηση μέχρι το Δεκέμβριο. Αν  παρθεί απόφαση μεταφοράς της έδρας, τότε αυτό θα σημαίνει ότι από το νέο έτος οι νέοι φοιτητές θα φοιτήσουν στα Γιάννενα, ενώ το Τμήμα στην Πρέβεζα θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι νυν φοιτητές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ