ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ-Ζητούν με προτάσεις αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών

Νέα

Καταγραφή των δυνάμεων αλλά και κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο καταθέτει η παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών

Καταγραφή των δυνάμεων αλλά και κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη οργάνωση της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο καταθέτει η παράταξη Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων της Ηπείρου ενόψει και της κινητοποίησης της Κυριακής.

Η ΕΑΚΠ ζητά τη λήψη μέτρων και την ουσιαστική αναδιάρθρωση των δυνάμεων ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και άρα καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Εξειδικεύει τις θέσεις και τις προτάσεις  για την αναδιοργάνωση και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος και της προληπτικής πυροπροστασίας.

Σε μια πολυσέλιδη ανακοίνωση μεταξύ των πολλών στοιχείων ξεχωρίζουν ότι:

Οι πυροσβέστες που υπηρετούν στην μάχιμη υπηρεσία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Σταθμών και Κλιμακίων της Ηπείρου, καλύπτουν ανάγκες για 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο και χωρίζονται σε 3 βάρδιες φυλακής.

Οι περισσότερες Πυροσβεστικές Υπηρεσίας, Σταθμοί και Κλιμάκια της περιφέρειας καλούνται να συνδράμουν και άλλες περιφέρειες σε περιπτώσεις πυρκαγιών μέσα στην αντιπυρική περίοδο, αλλά και σε διάφορα συμβάντα (πλημμύρες, σεισμοί, παροχές βοήθειας), καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους. Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδράμει και στη γείτονα χώρα της Αλβανίας, σε ανάλογα περιστατικά.

65 περίπου μόνιμοι και 5ετείς πυροσβεστικοί υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες της περιφέρειας, μετακινούνται και αποσπώνται στο Πεζοπόρο Τμήμα που συγκροτείται εκτάκτως κάθε χρόνο (χωρίς οργανική δύναμη), για να λειτουργήσει καθ΄ όλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (6 μήνες).

Στα 9 από τα 11 Πυροσβεστικά Κλιμάκια που υπάρχουν στην Ήπειρο, η συνιστώμενη δύναμη μειώθηκε το 2010, από 18 σε 13 υπαλλήλους. Προέκυψαν τότε επιπλέον, – 54 θέσεις λιγότερες.

Πρόσφατα μετακινήθηκαν πυροσβεστικοί υπάλληλοι από το υπάρχον προσωπικό στις Διοικήσεις Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Νομών Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, που                  δημιουργήθηκαν πρόσφατα, χωρίς να έχουν συσταθεί νέες οργανικές θέσεις.

Οργανικές θέσεις Πυροσβεστών Πενταετούς θητείας δεν έχουν συσταθεί για καμία υπηρεσία στην περιφέρεια Ηπείρου, όπως και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Τέλος, και αφού κάνουν αναλυτική παρουσίαση των θέσεων, των κενών αλλά και των προβλημάτων σε χώρους και εξοπλισμό ζητούν να ληφθούν μέτρα ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες για την προστασία του ανθρώπου, του  περιβάλλοντος και των περιουσιών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ