Το ITV στη «μάχη» της εκλογικής ενημέρωσης

Νέα

Με τον καλύτερο τρόπο κατέγραψε το ITV μια ακόμη μαραθώνια εκλογική βραδιά, πιάνοντας τον παλμό της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής

Με τον καλύτερο τρόπο κατέγραψε το ITV μια ακόμη μαραθώνια εκλογική βραδιά, πιάνοντας τον παλμό της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων, τον σχολιασμό και τις αναλύσεις από το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού και τους προσκεκλημένους.

Από τις 18.30 το δημοσιογραφικό και τεχνικό επιτελείο του σταθμού βρέθηκε στις επάλξεις και με εγκυρότητα, αξιοπιστία και υπευθυνότητα παρουσίασε την εκλογική βραδιά, ξεκινώντας από μία συζήτηση με ένα δημοσιογραφικό πάνελ και στη συνέχεια με την παρουσίαση των exit polls.

Από τις 19.00 το studio του ITV υποδέχθηκε και φιλοξένησε υποψήφιους βουλευτές, πολιτευτές, στελέχη των κομμάτων ενώ συνεχείς ήταν οι απευθείας συνδέσεις με τα επιτελεία των κομμάτων σε τοπικό επίπεδο στα εκλογικά τους κέντρα.

Από τις 21.00 και μετά, η προσοχή επικεντρώθηκε στους πανηγυρισμούς στο εκλογικό περίπτερο της Ν.Δ στην πλατεία και στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ, όπου ήταν διάχυτη η αγωνία για την πέμπτη και τελευταία έδρα και αν αυτή θα καταλήξει, όπως κι έγινε τελικά στο ΠΑΣΟΚ.

Από το studio του ITV πέρασαν διαδοχικά η Αντ. Κορτζή, ο Χρ. Γρίβας, ο Μιχ. Κασσής, ο Σπ. Κωνσταντόπουλος, ο Γιαν. Στέφος, ο Σωτ. Ζαρπαλάς, ο Γεώρ. Αμυράς, ο Φιλ. Φίλιος, ο Γιαν. Τσίμαρης, η Μαρ. Κεφάλα, η Χριστ. Τουλκιαρίδου, η Μερ. Τζούφη και ο Κων. Δαρδαμάνης.

Η βραδιά έκλεισε με την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων και την κατανομή των εδρών στα Ιωάννινα, με το τελευταίο για τη βραδιά δημοσιογραφικό πάνελ από το studio του σταθμού.

Σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού έδωσε το «παρών» τη βραδιά των εκλογών με τον Βλάση Ντόκα στην παρουσίαση του τηλεοπτικού μαραθωνίου και τους Βασίλη Λούπα, Φιλήμονα Καραμήτσο, Έλενα Στάμου και Αλέξανδρο Παπαδόπουλο να καταγράφουν, να σχολιάζουν και να αναλύουν τα αποτελέσματα.

Τίποτε από τα παραπάνω όμως δε θα ήταν εφικτό χωρίς το τεχνικό επιτελείο του σταθμού με τον Τόλη Κιόχο να έχει τη γενική επιμέλεια, με τους Δημ. Δόση και Λάμπρο Σιάμπαλη στο κοντρόλ και τους εικονολήπτες Θοδ. Μπίτσα, Δημ. Καψάλη και Γιώργο Παππά να μεταφέρουν την εικόνα από τις εξωτερικές μεταδόσεις.