ΜΕΡ. ΤΖΟΥΦΗ -«Αρνητικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας συνεχίζεται»

Νέα

Το δικό της μήνυμα απέστειλε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μερόπη Τζούφη, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών.

Η κα Τζούφη ευχαρίστησε από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες των Ιωαννίνων που επέλεξαν να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και όσους: «συνέβαλαν στο να διατηρήσουμε τις δυνάμεις μας στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων, διαμορφώνοντας το πέμπτο καλύτερο ποσοστό μας πανελλαδικά (22,4%). Επίσης, ευχαριστώ θερμά τις συνυποψήφιες και τους συνυποψήφιους μου, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, τις φίλες και τους φίλους του κόμματος στην περιοχή μας. Έδωσαν μια δύσκολη μάχη με πάθος, αξιοπρέπεια, ανιδιοτέλεια και πίστη στις κοινές μας αξίες παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς», ανέφερε.

Αναφορικά με την απώλεια της δεύτερης έδρας στα Γιάννενα, η κα Τζούφη τόνισε πως «Προφανώς, η απώλεια της δεύτερης έδρας στα Ιωάννινα αποτελεί μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη. Ως η μόνη εκλεγμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιωάννινα αισθάνομαι βαριά και μεγάλη την ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και την επόμενη τετραετία, θα βρίσκομαι στη διάθεση όλων και μαζί με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε το καλύτερο για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για το κόμμα μας. Οφείλουμε να ξεκινήσουμε άμεσα τη συζήτηση, να αποτιμήσουμε τα πεπραγμένα μας, να αναθεωρήσουμε τη στρατηγική μας. Με λίγα λόγια, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να προχωρήσουμε σε γενναίες αποφάσεις και αλλαγές. Οφείλουμε επίσης να παίξουμε αποτελεσματικά το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τιμώντας τη ψήφο των πολιτών που συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται.

Εκτιμώ ακόμα πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αρνητικό για τη δημοκρατία και τη χώρα. Η ενίσχυση των δυνάμεων της δεξιάς, αλλά και η άνοδος της ακροδεξιάς με ευθείες φασιστικές / ναζιστικές αναφορές, επιτάσσει τη γρήγορη ανασύνταξη των δυνάμεων μας και τη διαμόρφωση μιας ριζοσπαστικής αριστερής πολιτικής ατζέντας, ικανής να δώσει προοδευτικές λύσεις και να ανακόψει τις δυνάμεις της συντήρησης και του μίσους.

Ο αγώνας συνεχίζεται!», κατέληξε στο μήνυμά της.