Την Περιφέρεια Ηπείρου επισκέφθηκε η υπ. Παιδείας

Νέα

Την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποδέχτηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας την Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης

Την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποδέχτηκε στο διοικητήριο της Περιφέρειας την Πέμπτη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνης, την οποία ενημέρωσε για πρωτοβουλίες της Περιφέρειας αναφορικά με την επαγγελματική εκπαίδευση, την υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας, τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ειδικά σε ζητήματα κτιριακών υποδομών της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Επίσης, αναφέρθηκε και στην σταθερή θέση της Περιφέρειας για στήριξη των πανεπιστημιακών σχολών που λειτουργούν σε Άρτα- Πρέβεζα.

Σημειώνεται επίσης, πως στη συνάντηση παραβρέθηκαν αντιπεριφερειάρχες και η βουλευτής, Μαρία Κεφάλα.

Επίσκεψη στη Ζωσιμαία

Στο Πρότυπο ΓΕΛ της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων βρέθηκε επίσης η υπουργός Παιδείας, συνοδευόμενη από τη βουλευτή της Ν.Δ. του Ν. Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η υπουργός συνομίλησε με μαθητές και μαθήτριες του σχολείου για θέματα που αφορούν τη σχολική ζωή, τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και την Τράπεζα Θεμάτων και απάντησε στα ερωτήματά τους, με την ίδια να προτρέπει τους μαθητές να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με στόχο να ευοδωθούν οι κόποι τους.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με το Σύλλογο Διδασκόντων και τη διεύθυνση του σχολείου και άκουσε τους προβληματισμούς τους, ενώ εξήρε το έργο το έργο των εκπαιδευτικών διαχρονικά, αλλά και στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Η υπουργός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστορικότητα του σχολείου και χαρακτήρισε σημαντικό βήμα τη μετατροπή του σε Πρότυπο Σχολείο – ικανοποιώντας ένα αίτημα πολλών ετών – προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχεια του θεσμού από το Πρότυπο Γυμνάσιο στο Λύκειο.

Τέλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να εγκαινιάσει το Κέντρο Ενημέρωσης του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» (InfoPoint – EPAS) και να βραβεύσει τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη δράση Ζωγραφική Τοίχου – MuralArtsProject για τη διαμόρφωση του χώρου.

Στα γραφεία της τοπικής ΝΔ

Τις σκέψεις και τις προτάσεις εκπαιδευτικών είχε την ευκαιρία να ακούσει και να συζητήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Ιωαννίνων της ΝΔ, όπου έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για θέματα παιδείας.

Η εκπαιδευτικός και πρόεδρος της ΔΕΕΠ, Λένα Σταμάτη, καλωσόρισε την Υπουργό και αναφέρθηκε στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην παιδεία. Το παρόν εκτός από τα μέλη της ΔΕΕΠ έδωσαν η βουλευτής, Μαρία Κεφάλα, η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας και η ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας και η ανταλλαγή απόψεων με την Υπουργό είχε σαν κοινό στόχο να δοθούν περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά.

Ακολούθως μετέβησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ζίτσας, όπου η κα Κεραμέως μετά την ομιλία της στην κατάμεστη αίθουσα με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στην παιδεία: θεμέλια για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τα παιδιά μας», είχε την ευκαιρία να συζητήσει για όσα πραγματοποιούνται πάνω από 2.5 χρόνια για μια καλύτερη εκπαίδευση στη χώρα μας.