Τι θα γίνει με τα πανηγύρια φέτος το καλοκαίρι;

Νέα

Τελικά θα γίνουν πανηγύρια; Ένα ερώτημα που θέτουν πολλοί όταν ειδικά βρεθούν στις πλατείες των χωριών τους.

Οι διοργανωτές έχουν αφήσει στην άκρη την σκέψη ενώ οι ορχήστρες είναι στο περίμενε…καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα ισχύσει το επόμενο διάστημα και αν τελικά θα ακουστεί μουσική σε πλατείες των χωριών.

Το μέλος του συλλόγου Μουσικών «Αλληλοβοήθεια» Βασίλης Παπαγεωργίου ρωτήθηκε για το εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την διοργάνωση πανηγυριών «υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν υπάρχουν απαντήσεις σαφείς για το τι θα επιτραπεί και τι όχι. Καταλαβαίνετε, ότι δεν θα διοργανώσει κανείς μια εκδήλωση που έχει κόστος χωρίς να ξέρει εάν τελικά θα επιτραπεί και τι θα επιτραπεί».

Την ίδια ώρα οι γάμοι και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις μπορεί να τελούνται με μέχρι 300 καλεσμένους αλλά δεν επιτρέπεται ο χορός. Αυτό, αποθαρρύνει πολλούς από το να βρουν και να κλείσουν ορχήστρα καθώς δεν μπορούν να χορέψουν. «Είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό της κοινωνικότητας την οποία όλοι επιζητούμε. Εφόσον δεν επιτρέπεται ο χορός μπορεί το ζευγάρι να κάνει μια λίστα με τη μουσική που θα παίξει χωρίς να περιλαμβάνει τη ζωντανή μουσική και τις ορχήστρες. Πρέπει να μας δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν για την δική μας εργασία» είπε.

Ο Αύγουστος δεν αρκεί …

Και ενώ λοιπόν όλοι είναι στην αναμονή και ο χρόνος κυλά, αναμένουν την αρμόδια Επιτροπή να αποφασίσει πως θα γίνουν και αν θα γίνουν τα πανηγύρια και οι εκδηλώσεις: «Δεν έχουμε οριστικές αποφάσεις και φυσικά ο Ιούνιος τελειώνει και ακολουθεί ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Ουσιαστικά, ο Αύγουστος… που όμως δεν αρκεί ο χρόνος καθώς βρισκόμαστε σε απραξία για μεγάλο χρονικό διάστημα» κατέληξε ο μουσικός ζητώντας απαντήσεις για τον κλάδο που επίσης έχει δεχτεί πλήγμα.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ