Θέμα χρόνου η έναρξη των εργασιών για τον βιολογικό καθαρισμό

Νέα

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις, ώστε να προχωρήσει η επέκταση

Για τα δύο μεγάλα έργα που βάζει σε τροχιά υλοποίησης η ΔΕΥΑΙ, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος Άρης Μπαρτζώκας μιλώντας στα τοπικά μέσα, ενώ στάθηκε και σε διάφορα ανοιχτά ζητήματα της Επιχείρησης.
Σημαντική ήταν η εξέλιξη που έκανε γνωστή αναφορικά με το πολυαναμενόμενο έργο αναβάθμισης και επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού, λέγοντας πως στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο και σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ως προς τα δύο σημαντικά έργα που προχωρούν, υπενθυμίζεται πως το πρώτο αφορά στην κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στις περιοχές Κ. Μαρμάρων, Ολυμπιάδας και Αμφιθέας, όπου προβλέπεται η ανάπτυξη ενός νέου αποχετευτικού δικτύου μήκους 15 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 1.64 εκ. ευρώ. Στο ίδιο έργο προβλέπεται η ένταξη και χρηματοδότηση και των συνδέσεων για 670 συνδέσεις ιδιωτών, που δε θα χρειαστεί να καταβάλλουν κάποιο ποσό για τα τέλη σύνδεσης, παρά μόνο για τα τέλη χρήσης, όταν λειτουργήσει το δίκτυο. Το δεύτερο έργο, όπως ανέφερε πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Μπαρτζώκας έχει προϋπολογισμό λίγο πάνω από το 1 εκ. ευρώ και σχετίζεται με την αντικατάσταση και κατασκευή νέου, όπου χρειάζεται, δικτύου αγωγών ομβρίων στην πόλη και στην ΤΚ Μπάφρας. Το συμβατικό χρονοδιάγραμμα για το πρώτο έργο φτάνει τους 18 και για το δεύτερο τους 16 μήνες αντίστοιχα.

Επίσης τη Δευτέρα, μπήκε στην τελική ευθεία με την παροχή υδροδότησης το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε Δροσιά και Πεντέλη, το οποίο έγινε με την ευκαιρία του έργου για το αποχετευτικό δίκτυο.

Δύσκολη η αντιμετώπιση «αφανών» βλαβών

Ο κ. Μπαρτζώκας τοποθετήθηκε και για τα συνεχόμενα περιστατικά βλαβών και διακοπών υδροδότησης στην περιοχή των Αμπελοκήπων, λέγοντας ότι αντιμετωπίστηκε μία μεγάλη «αφανής» βλάβη στο δίκτυο από σπασμένο αγωγό, που αντικαταστάθηκε και σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί ευκαιριακά. «Δυστυχώς, δεν είναι μία απλή υπόθεση να εντοπιστεί μία τέτοια βλάβη στο υπέδαφος, χωρίς να δίνει κάποιο σημάδι στην επιφάνεια. Το ακόμη πιο δύσκολο είναι, να περάσουμε στην αντικατάσταση του δικτύου σε μία ολόκληρη περιοχή, γιατί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κόστος και με τις δυνατότητες που έχει η ΔΕΥΑΙ, θα έλεγα, ότι είναι πολύ δύσκολο», τόνισε.

Αναμένεται οριστική συμφωνία με τον Δ. Ζίτσας

Επιπλέον, ο κ. Μπαρτζώκας στάθηκε και σε ένα επίσης ανοιχτό θέμα από την προηγούμενη δημοτική θητεία, αυτό της διαφωνίας με τον δήμο Ζίτσας για τον καθορισμό των τελών σύνδεσης και χρήσης αντίστοιχα για τους κατοίκους της Ελεούσας που έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης, προαναγγέλλοντας την οριστική συμφωνία των δύο πλευρών, που αναμένεται να επικυρωθεί σύντομα και από το δημ. συμβούλιο Ζίτσας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Σύντομα οι υπογραφές για τον βιολογικό

Σημειώνεται, τ έλος, πως στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού ξεκίνησε ήδη η απομάκρυνση της λυματολάσπης, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ανάδοχο και σύντομα να ξεκινήσει το μεγάλο έργο της αναβάθμισης και της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού.