Τέλος η αγωνία για τους υποψήφιους στα ΑΕΙ

Νέα

Τέλος η αγωνία για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες 100.000 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. 

Για πρώτη φορά φέτος οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τους βαθμούς τους και με sms πλην των άλλων δυο τρόπων που ήταν οι γνωστοί με ανάρτηση των βαθμών στα σχολεία ή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Στην Ήπειρο συμμετείχαν 3000 υποψήφιοι που και εκείνοι σύμφωνα με τον διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνο Καμπουράκη ενημερώθηκαν για τους βαθμούς τους. 

Ο νέος αυτός τρόπος κράτησε τους μαθητές και τις μαθήτριες μακριά από τα σχολεία καθώς οι περισσότεροι έμαθαν τα αποτελέσματα από το κινητό τους τηλέφωνο ή τον υπολογιστή τους. 

«Για την ανακοίνωση των επιδόσεων φέτος για πρώτη φορά ακολουθήθηκαν τρεις τρόποι: Ανάρτηση των καταστάσεων των βαθμολογιών σε όλα τα Λύκεια με τον κωδικό του κάθε υποψηφίου και δίπλα τις βαθμολογίες του ανά μάθημα, με τον κωδικό τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας εκτός από τον 8ψήφιο κωδικό τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες και με sms εφόσον έχουν συμπληρώσει το κινητό τους στην ειδική πλατφόρμα που λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες, να λάβουν με μήνυμα τις βαθμολογίες τους», είπε ο κ. Καμπουράκης.

Φέτος, και παρά τις πολλές δυσκολίες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς, δεν σημειώθηκαν προβλήματα στην διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων και στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας Ηπείρου. 

Στο μεταξύ, από την ανακοίνωση των βαθμολογιών απομένουν δέκα ημέρες μέχρι την έναρξη της διαδικασίας της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και μέχρι τότε αναμένονται αρκετές ανατροπές για τους φετινούς υποψηφίους, λόγω των αλλαγών που έχουν θεσπιστεί για την είσοδο στα πανεπιστήμια με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Με την ανακοίνωση των συνολικών επιδόσεων των βαθμολογιών από την επόμενη εβδομάδα, θα δοθεί μια πιο καθαρή εικόνα της κίνησης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά επιστημονικό πεδίο.

«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τα παιδιά σε ό,τι χρειαστούν και στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι εάν οι βαθμολογίες που έχει συγκεντρώσει ο υποψήφιος δεν επαρκούν σύμφωνα με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής τότε το ίδιο το σύστημα δεν θα επιτρέπει την επιλογή της σχολής και θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη σχολή», κατέληξε ο κ. Καμπουράκης. 

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ