Τρέχουν οι εργασίες σε σχολικές δομές

Τοπικά

Ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Κώστας Καμπουράκης ρωτήθηκε για την κατάσταση των σχολικών κτηρίων αλλά και την πορεία των έργων στο παλιό Χατζηκώστα. 

Εκεί, οι εργασίες είναι σε καλό επίπεδο ενώ σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη -που είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, αναμένεται μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να είναι έτοιμα τα κτήρια.

Στα νέα κτήρια θα μεταφερθούν το Νηπιαγωγείο που σήμερα λειτουργεί στο Καπλάνειο αλλά και το ειδικό νηπιαγωγείο και το ειδικό δημοτικό σχολείο Σωματικά Αναπήρων Παιδιών (ΣΑΠ).

Να υπενθυμίσουμε ότι έχουν μεταφερθεί προκατασκευασμένα κτήρια στο πλαίσιο εργολαβίας που εκτελεί η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ ο Δήμος θα αναλάβει την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου ώστε όλα να είναι έτοιμα για την στέγαση των νηπιαγωγείων.

 

Βασίλης Τσαμπαλάς: Σε εξέλιξη οι εργασίες 

 

Στο μεταξύ, σε προτεραιότητα θέτει ο δήμος Ιωαννίτων και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Βασίλης Τσαμπαλάς τις εργασίες σε σχολεία του Δήμου. 

Στόχος μέσα στο καλοκαίρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε όλα τα σχολικά κτήρια- που είναι πολλά να εξοπλιστούν και να συντηρηθούν. 

Ο Δήμος διαθέτει πάρα πολλά σχολικά κτήρια πολλά εκ των οποίων είναι και παλιά και αυτό δημιουργεί αυξημένες ανάγκες στην επιτροπή που «τρέχει» για να προλάβει ώστε μέσα στο καλοκαίρι που δεν υπάρχουν σχολικά μαθήματα να φτιάξει τα απαραίτητα. Ο κ. Τσαμπαλάς τόνισε ότι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου το Σεπτέμβριο να είναι έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων.