Τα πρόστιμα έφεραν περισσότερες ασφάλειες

Νέα

Αυξήθηκε ο αριθμός των ασφαλιστηρίων μετά την ανακοίνωση και την επιβολή τσουχτερών προστίμων όπως δείχνουν τα γενικά στοιχεία χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αρκετά οχήματα ανασφάλιστα.

Ο πρόεδρος των ασφαλιστών Αλέξανδρος Ιωάννου υποστήριξε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι από πλευράς της Τροχαίας Ιωαννίνων και η επιβολή προστίμων, συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση των ασφαλιστήριων.
Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η σταθερή τιμή ενός ασφαλιστηρίου ενώ ο κ. Ιωάννου υποστήριξε ότι θα πρέπει οι πολίτες να αντιλαμβάνονται πως όσο μεγαλύτερη η διάρκεια της ασφάλισης τόσο μικρότερο το αντίτιμο που πληρώνουν.
Ασφαλώς οι ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να βρουν διάφορες φόρμουλες ώστε να μπορέσουν να καλύψουν ανάγκες οδηγών που είτε δεν έχουν το χρηματικό αντίτιμο για εξάμηνα και ετήσια συμβόλαια είτε έχουν άλλους λόγους και θέλουν μικρότερη διάρκεια στην ασφάλιση του οχήματος που έχουν στην κατοχή τους.
«Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι οδηγοί επιλέγουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Επίσης θα πρέπει να κάνουν έλεγχο στα ασφάλιστρα δικύκλων καθώς πολλές φορές τα αφήνουν χωρίς ασφάλιση, τα ξεχνούν και λαμβάνουν πρόστιμα τα οποία βεβαιώνονται στην εφορία».