ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΒΕΡΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΞΟΥΡΓΟ – Επαφές για την αεροπορική σύνδεση Ιωάννινα- Κολωνία

Νέα

Την προοπτική σύνδεσης της Γερμανίας με την Ήπειρο, μέσω των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Κολωνίας συζήτησε στο πρόσφατο ταξίδι του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη.
Η σύνδεση των δυο πόλεων τέθηκε στην συνάντηση του κ. Καχριμάνη με τον Ηπειρωτικής καταγωγής (από τους Λογγάδες Ιωαννίνων) δήμαρχο του Σβέρτε Δημήτρη Αξούργο, παρουσία και της Ελληνίδας Προξένου στο Ντίσελντορφ Μαρίας Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Καχριμάνης συζήτησε το θέμα ενώ με δήλωσή του κάλεσε όλους και τους τουριστικούς φορείς αλλά και τους πολίτες που είτε ζουν είτε έχουν συγγενείς στη Γερμανία να στηρίξουν την προσπάθεια και όταν αυτή ευοδωθεί να στηρίξουν και τις πτήσεις ώστε να μην έχουν αρνητικό πρόσημο.
«Ο δήμαρχος έδειξε άμεσο ενδιαφέρον σύνδεσης της ευρύτερης Γερμανικής περιοχής με τα Ιωάννινα. Είχα άμεσα επικοινωνία με τον αερολιμενάρχη Ιωαννίνων κ. Μητσιμάρη και με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ. Συνεννοηθήκαμε και ζητάμε η πρωτοβουλία που θα πάρει ο κ. Αξούργος για την αεροπορική σύνδεση μέσω ενός μικρότερου γερμανικού αεροδρομίου και με γερμανική αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους που αναζητείται, να τη στηρίξει ο κόσμος που έχει συγγενείς στη Γερμανία και τα τουριστικά γραφεία, ώστε όταν τελειώσουν οι διαδικασίες να διατηρηθεί η σύνδεση στο διηνεκές».
Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και η προοπτική συνεργασίας της Ηπείρου με το Δήμο Σβέρτε, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διοργάνωση φεστιβάλ με Ηπειρωτικά προϊόντα και τη διερεύνηση ενδιαφέροντος επιχειρήσεων που θα θέλουν να αναπτύξουν συνεργασία για αγορά και προώθηση αγροτικών προϊόντων.

Ικανοποίηση για την συμμετοχή στην έκθεση ANUGA
Στο μεταξύ διάχυτη είναι η ικανοποίηση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας.
Ο κ. Καχριμάνης χαρακτήρισε «άψογη και χρήσιμη» την παρουσία της Περιφέρειας και των επιχειρήσεών της Ηπείρου που έλαβαν μέρος στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας.
Ο κ. Καχριμάνης μετέφερε δημόσια και τον προβληματισμό των επιχειρήσεων που παράγουν φέτα Π.Ο.Π. Όπως είπε διαπίστωσε σε όλους ένα τεράστιο άγχος, καθώς περιμένουν να υλοποιηθούν όσα έχει ο Πρωθυπουργός για την προστασία του προϊόντος και τη δημιουργία ελεγκτικών μηχανισμών. Πρόσθεσε ακόμη ότι και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε ότι τα ισοζύγια θα τηρηθούν, ο ελεγκτικός μηχανισμός -που σήμερα είναι ανύπαρκτος- θα γίνει και τα πρόστιμα – που τώρα είναι «χάδια»- θα αναμορφωθούν. «Έδωσαν το δικαίωμα – ανέφερε ακόμη ο Περιφερειάρχης- διαχρονικά οι κυβερνήσεις σε κάποιους να κάνουν τη δουλειά τους και μη ωφελημένοι να είναι οι σωστοί τυροκόμοι και ειδικά ο κτηνοτροφικός κόσμος που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το θέμα εδώ και τώρα πρέπει να τελειώνει. Να γίνει αυτό που πρέπει και να αισθάνονται όλοι όσοι παράγουν ποιοτικά προϊόντα, είτε αυτό είναι λάδι, είτε μέλι, είτε γαλακτοκομικά».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ