482 παραβάσεις σε 15 μέρες

Νέα

Σε εντατικούς ελέγχους προχώρησαν τα Τμήματα Τροχαίας της Ηπείρου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις αστικές περιοχές και την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών, των γονέων με βρεφικά καρότσια, των ατόμων με αναπηρία και των επισκεπτών στις πόλεις.
Για το σκοπό αυτό, από τα αρμόδια Τμήματα Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συγκροτούνται καθημερινά συνεργεία τροχονομικών ελέγχων, με αρμοδιότητα τον εντοπισμό οχημάτων που σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, πλατείες, πεζόδρομους, σε ράμπες διέλευσης και θέσεις στάθμευσης που προορίζονται αποκλειστικά για άτομα με αναπηρία και επιβάλλονται ταυτόχρονα διοικητικές κυρώσεις.
Ειδικότερα, σε διάστημα μόλις 15 ημερών και συγκεκριμένα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 5 Οκτωβρίου 2019, τροχονόμοι των προαναφερόμενων συνεργείων, βεβαίωσαν συνολικά 482 παραβάσεις και συγκεκριμένα:
– κατάληψη διαβάσεων πεζών: 101
– ράμπες διέλευσης και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ: 91
– πεζοδρόμια – πλατείες: 193
– κίνηση και στάθμευση σε πεζοδρόμους: 97
Επισημαίνεται ότι μόνο τα αστυνομικά μέτρα δεν επαρκούν για τη διαμόρφωση συνθηκών απρόσκοπτης και ασφαλούς κυκλοφορίας των πολιτών, αλλά απαιτείται και η συνειδητή συμμόρφωση των οδηγών με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. οι στοχευμένες τροχονομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.