ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ -Βλέπουν περαιτέρω απαξίωση των δομών του Πνευματικού Κέντρου

Νέα

Αντιδρά εκ νέου ο Σύλλογος  Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για αποφάσεις από πλευράς της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου

Αντιδρά εκ νέου ο Σύλλογος  Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για αποφάσεις από πλευράς της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου, οι οποίες αποσκοπούν στην απαξίωση των δομών του, τονίζοντας πως οι αντιδράσεις από μέρους του συλλόγου θα είναι πιο έντονη και σφοδρή, γιατί όπως αναφέρει: «αισθανόμαστε ακόμη πιο αδικημένοι όταν έχουμε απέναντι εσάς, που με τη μέχρι τώρα πορεία σας ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, έχετε αποδείξει το αντίθετο! Αν πλέον ούτε εσείς μας καταλαβαίνετε, τότε δεν υπάρχει κανείς σε αυτή την πόλη να μας καταλάβει» σημειώνει.

Ταυτόχρονα, ο σύλλογος επισημαίνει πως όλες οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί και οι επιστολές που έχουν στείλει, αποφασίστηκαν μέσα από έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, με καθολική μάλιστα απαρτία και ομοφωνία όπως σημειώνει, για να στηλιτεύσει κατηγορίες πως πρόκειται για «ολιγάριθμους επιτήδειους» και ανθρώπους που έχουν «απόσταση» από τον πολιτισμό.

«Αν τα λεγόμενά σας βοηθούν να δικαιολογήσετε την όλη κατάσταση που ισχύει στο Πνευματικό Κέντρο, λυπούμαστε αλλά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ίσως η ενημέρωση που έχετε είναι εσφαλμένη. Ο Σύλλογος των Καθηγητών του ΔΩΙ είναι ένα Σωματείο που δεν κατεβαίνει σε εκλογές με ψηφοδέλτια και παρατάξεις. Πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, μιας και δεν αντιδρούμε με το παραμικρό πρόβλημα, αλλά τώρα, που απειλείται η δουλειά μας και ο χώρος που τόσο πολύ αγαπούμε και φροντίζουμε. Είναι ένας Σύλλογος που πάνω από 20 χρόνια ξέρει πως να σέβεται και πως να διεκδικεί» τονίζει και συμπληρώνει πως «συνεπώς, ο χαρακτηρισμός ότι είμαστε «πιόνια της αντιπολίτευσης» δε τιμά πρώτα από όλα εσάς και αποδεδειγμένα δεν ισχύει. Αν πάλι αυτό είναι μια δικαιολογία έτσι ώστε ο ίδιος να ξεγελάσετε τον εαυτό σας ότι δεν συμβαίνουν όλα αυτά στο Πνευματικό Κέντρο, λυπούμαστε αλλά δεν θέλετε να παραδεχθείτε την πικρή αλήθεια».

Τέλος, απευθυνόμενος προς την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Ελένη Ακονίδου, ο Σύλλογος Καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου την καλεί εκ νέου να τους δώσει τις εισηγήσεις των διευθυντών, από τις οποίες προκύπτει ότι η μείωση των θέσεων θα εξοικονομήσει πόρους για το Πνευματικό Κέντρο.

Επιστολή και από τα μέλη της Φιλαρμονικής

Τέλος, τα μέλη της Φιλαρμονικής με επιστολή τους, ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα η εισήγηση του Αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής, με βάση την οποία προέκυψε η προκήρυξη λιγότερων θέσεων, σύμφωνα με τη διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου, ενώ στην επιστολή τους ρωτούν για ποιο λόγο η διοίκηση του Πνευματικού Κέντρου μείωσε κατά δέκα τις θέσεις στη Φιλαρμονική και αν θα γίνει περικοπή των εβδομαδιαίων προβών, καθώς και των τακτικών υπηρεσιών, με τον Σύλλογος Καθηγητών Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων να δηλώνει αλληλέγγυος στον αγώνα τους.

Επιμέλεια: Γιάννης Τσέπας