Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων αύριο στο Εργατικό Κέντρο

Νέα

Σκληρή κριτική εξαπέλυσαν οι συνταξιούχοι εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών που οδηγούν εκατοντάδες συνταξιούχους σε απόγνωση

Σκληρή κριτική εξαπέλυσαν οι συνταξιούχοι εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών που ουσιαστικά οδηγούν εκατοντάδες συνταξιούχους σε απόγνωση καθώς όχι μόνο δεν λαμβάνουν όσα δικαιούνται αλλά καλούνται να πληρώσουν και από πάνω!

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζητάει από τους συνταξιούχους να προστεθούν τα συγκεκριμένα αναδρομικά στα εισοδήματα που είχαν δηλωθεί τα προηγούμενα έτη με τροποποιητικές δηλώσεις έως τις 31/12/2021.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι να καταβάλλουν πρόσθετο φόρο που ορίζεται από την κλίμακα της φορολόγησης και την εισφορά αλληλεγγύης.

Έτσι, από το 1,3 δισ. ευρώ που δόθηκαν πέρσι, τα 431 εκατ. ευρώ θα πρέπει να επιστραφούν στα δημόσια ταμεία.

Ταυτόχρονα, πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ανακοίνωσε τη χορήγηση επιδόματος 250 ευρώ για τους συνταξιούχους, λόγω ακρίβειας. Ένα επίδομα όμως, που θα κοστίσει 210 εκατ. ευρώ, δηλαδή λιγότερο από τη φορολόγησή μας των 431 εκατ. ευρώ. Επίσης, με τα κριτήρια που θα χορηγείται, θα το λάβουν μόνο όσοι έχουν κύριες συντάξεις πείνας (έως 450 ευρώ).

Μιχάλης Αυδίκος και Παναγιώτης Κάλπης κάλεσαν τους συνταξιούχους να συγκεντρωθούν στο Εργατικό Κέντρο, σήμερα Τρίτη, στις 18.30 προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ