Στοπ στη δράση ομάδας διακινητών

Νέα

Εξακριβώθηκαν πάνω από 650 περιπτώσεις διακίνησης από έξι εμπλεκόμενους

Πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων οδήγησεστην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα, αφού προηγήθηκε η διακρίβωση της δράσης της εγκληματικής ομάδας και η ταυτοποίηση των μελών της, ακολούθησε τη Δευτέρα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές των Ιωαννίνων, κατά την οποία συνελήφθησαν 5 ημεδαποί.

Επίσης, κατηγορούμενος τυγχάνει ακόμη ένας ημεδαπός, ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, ύστερα από σύλληψή του την 18-03-2021, όταν στην κατοχή του είχε βρεθεί και κατασχεθεί συνολική ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1 κιλού και 850 γραμμαρίων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το Σεπτέμβριο του 2020 οι κατηγορούμενοιείχαναναπτύξει δίκτυο διακίνησης ακατέργαστης κάνναβης, με την οποία προμήθευαν χρήστεςτης ευρύτερης περιοχής της πόλης των Ιωαννίνων.

Κατά το χρονικό διάστημα της εγκληματικής τους δραστηριότητας εξακριβώθηκαν πάνω από 650 αγοραπωλησίες ναρκωτικών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 62 χρηστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 3 κιλών και 216,63 γραμμαρίων,
-χρηματικό ποσό 5.850 ευρώ,
-δύο κυνηγητικά όπλα,
-3 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
-6 κινητά τηλέφωνα και 8 κάρτες SIM.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.