Στο πλευρό των πληγέντων της Θεσσαλίας η Ήπειρος

Νέα

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς

Την έμπρακτη συμπαράστασή της προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Θεσσαλίας από την πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία δείχνει η Περιφέρεια Ηπείρου μαζί με λοιπούς φορείς της πόλης των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Ηπείρου θέσει στη διάθεση της όμορης Περιφέρειας τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας  προκειμένου να παρέμβουν όπου κριθεί ότι χρειάζεται η συνδρομή τους.

Ήδη, μέσω των τοπικών βιομηχανιών,  προωθούνται  στις πληγείσες περιοχές – και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας- μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.

Επίσης έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Ηπείρου υδροφόρες για τη διανομή νερού σε περιοχές των οποίων έχει καταστραφεί το δίκτυο ύδρευσης, ενώ στάλθηκε και ένα μηχάνημα απορρόφησης λάσπης για εργασίες σε περιοχές των Τρικάλων

Παράλληλα καθαρίστηκε και άνοιξε ο δρόμος Ανήλιο-Χαλίκι, προκειμένου να αποκατασταθεί η πρόσβαση στην περιοχή Ασπροποτάμου Τρικάλων, καθώς έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το κυρίως οδικό της δίκτυο.

Η Περιφέρεια Ηπείρου είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να συνδράμει με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και με κάθε άλλο μέσο το έργο των υπηρεσιών αντιμετώπισης των ζημιών και της στήριξης των πληγέντων, σύμφωνα με τις οδηγίες του αρμοδίων Υπηρεσιών.

Το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού

Στην πανελλαδική προσπάθεια και κινητοποίηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις εκτεταμένες καταστροφές που προκάλεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες σε Καρδίτσα, Λάρισα, Βόλο και Τρίκαλα συμμετέχει το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα, απευθύνει κάλεσμα προς ενίσχυση των πληγέντων, με στόχο να συγκεντρωθεί όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό. Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά παρακαλούνται να καταθέτουν τις δωρεές τους:

Στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα: EUROBANK Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013

IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Πλημμύρες».

– Με κλήση από σταθερό στο 19848 (χρέωση 1,95 ευρώ ανά κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και τέλους σταθερής τηλεφωνίας 5%)

– Με κλήση από κινητό στο 19848 (χρέωση 2,05 ευρώ ανά κλήση, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και τέλους κινητής τηλεφωνίας 10%).

– Με sms, γράφοντας «ΕΕΣ» και αποστολή στο 19848 (χρέωση 2,31 ευρώ ανά μήνυμα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και 10% τέλη κινητής τηλεφωνίας). Δεν εφαρμόζεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας 10%: α) στους συνδρομητές που είναι δικαιούχοι απαλλαγής από το τέλος κινητής (ηλικίες 15-29 ετών) και β) στους χρήστες καρτοκινητής, καθώς έχει καταβληθεί τέλος καρτοκινητής 10% κατά την ανανέωση του χρηματικού υπολοίπου της σύνδεσής τους).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 36 09 825 ή να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού www.redcross.gr.

Επιπλέον, ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει κάλεσμα στο κόσμο για τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α.) για τις πλημμυροπαθείς οικογένειες.

Σημείο Συγκέντρωσης Τροφίμων για τα Ιωάννινα:

Γραφεία Ε.Ε.Σ. Γ. Παπανδρέου 2 (Παλαιό Γ. Χατζηκώστα), από Δευτέρα έως Παρασκευή, 8:30 – 14:00, τηλ: 2651037417

Ο ΟΚΠΑΠΑ Δήμου Ιωαννιτών

Ο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α) Δήμου Ιωαννιτών» με πνεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πληγέντες θα αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια με συγκεκριμένα είδη, όπως:

– Εμφιαλωμένο νερό (μικρή συσκευασία)

– Τρόφιμα μακράς διαρκείας

– Τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (κονσέρβες, γάλα μακράς διαρκείας, μπισκότα, κομπόστες, χυμούς, παξιμάδια, διάφορα αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα κλπ.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

– Κλινοσκεπάσματα

Όσοι πολίτες του Δήμου θέλουν να συνδράμουν, μπορούν να απευθυνθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο που βρίσκεται στο ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11, κατάστημα 126) από σήμερα Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έως τις 16:00 μ.μ., το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως 15:00 και από την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 έως και τις 15:00μ.μ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2651054269, 2651030504

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων

Βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς στους νομούς της Θεσσαλίας και των άλλων περιοχών συγκεντρώνει και το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο κτίριό του, στην οδό Γιοσέφ Ελιγιά.

Τα είδη που συγκεντρώνει είναι τα εξής:

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια, υπνόσακους

– Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα), χυμούς

– Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.α), φρυγανιές –παξιμάδια, μπισκότα – κρουασάν – μπάρες δημητριακών – παστέλια, γάλα σε σκόνη

– Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας)

– Φακούς.

Ώρες συγκέντρωσης βοήθειας: 9-2 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ζηρού

Ο Δήμος Ζηρού με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Νικόλαου Καλαντζή, διοργανώνει εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτη ανάγκης για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών. Καλεί πολίτες, επιχειρήσεις. Συλλόγους και φορείς, να ενισχύσουν την προσπάθεια συλλογής τροφίμων μακράς διάρκειας και εμφιαλωμένων νερών. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στο ισόγειο του Δημαρχείου Φιλιππιάδας σήμερα Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου από τις 8.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι.

Ενώνουμε όλοι δυνάμεις για να βοηθήσουμε να ξαναγεννηθεί το αύριο για εκείνους που είδαν ανθρώπους τους και τις περιουσίες τους να χάνονται και τους κόπους μιας ζωής να αφανίζονται μέσα στην καταστροφική μανία των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Επιμέλεια: Έλενα Στάμου