Στο Καπλάνειο τελικά το 1ο Νηπιαγωγείο

Νέα

Από την Παπαζόγλειο στο Καπλάνειο θα μεταστεγαστεί τελικά το 1ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων, τουλάχιστον προσωρινά για το επόμενο έτος, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τετάρτης.
Σίγουρα δεν επρόκειτο για την καλύτερη δυνατή αλλά ήταν η μόνη εφικτή με δεδομένο ότι οι εργασίες για την μεταστέγαση στο παλιό Χατζηκώστα θα χρειαστούν ακόμη έναν χρόνο στην καλύτερη των περιπτώσεων μέχρι να ολοκληρωθούν. Κατά τη μεταβατική αυτή περίοδο, τα νήπια θα στεγαστούν σε τρεις αίθουσες στο διπλανό Καπλάνειο, οι δύο εκ των οποίων βρίσκονται στον 1ο όροφο και στο ισόγειο βρίσκεται η Τρίτη αίθουσα.
«Δεν έχουμε άλλα περιθώρια και η Επιτροπή εκτιμά, ότι η δεύτερη λύση είναι προτιμότερη και τελικά πιο εφικτή, η οποία μπορεί να δημιουργήσει τα λιγότερα δυνατά προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Τσίλη. Για να επιτευχθεί βέβαια μία όσο το δυνατόν πιο ανώδυνη μεταστέγαση, θα χρειαστεί ένας αριθμός παιδιών, που έχουν εγγραφεί στο 1ο Νηπιαγωγείο να εγγραφούν σε κάποιο άλλο Νηπιαγωγείο, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις σχολικές αίθουσες. Η πρώτη προτεινομένη λύση ήταν η παράταση την μίσθωσης της Παπαζόγλειου για έναν ακόμη χρόνο, όμως το κληροδότημα αρνήθηκε αυτό το ενδεχόμενο.

Οι αντιδράσεις

Ο Τάσος Τόκας για την Ένωση Γονέων – Κηδεμόνων επανέλαβε την απόλυτα αρνητική στάση τους σε αυτή την προοπτική μεταστέγασης στο Καπλάνειο, ζητώντας την παράταση της μίσθωσης του ακινήτου, έστω κι αν αυτό δεν εξαρτάται μόνον από την πλευρά του δήμου. Δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον πρώην αντιδήμαρχο Π. Κολόκα, ο οποίος πολλές φορές παρείχε διαβεβαιώσεις και στους γονείς και στο δημ. συμβούλιο, ότι η διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και το Νηπιαγωγείο θα μεταστεγαστεί σύντομα στο Χατζηκώστα.
Την άποψη, ότι η συστέγαση των δύο σχολείων στο Καπλάνειο είναι πλήρως αντιπαιδαγωγική εξέφρασαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, από την άλλη όμως, τη στιγμή που δε διαφαίνεται άλλη λύση, οι κ.κ Γκόντας, Νάτσης και Μπαρτζώκας ζήτησαν να εξαντληθούν τα όποια περιθώρια παραμονής στο Παπαζόγλειο και εφόσον δεν εξευρεθεί λύση, να γίνει η μεταστέγαση στο Καπλάνειο. Αντίθετη στάση κράτησαν οι κ.κ Τασιούλας και Καφαράκης, λέγοντας, ότι το Νηπιαγωγείο θα πρέπει να μείνει ως έχει, μέχρι να ολοκληρωθεί η κανονική μεταστέγαση στο παλιό Χατζηκώστα.

Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ο Θ. Μπέγκας

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση επί του θέματος, ο Θ. Μπέγκας ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την καθυστέρηση που υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, απαντώντας έτσι ή και καλύπτοντας ακόμη τον Π. Κολόκα, που δεν ήταν παρών.
Αναγνώρισε τις ενέργειες των τελευταίων μηνών ειδικά από την κα Τσίλη, και έκανε λόγο για ένα θέμα εξαιρετικά δυσεπίλυτο, όχι μόνο για κατασκευαστικούς, αλλά και για γραφειοκρατικούς κυρίως λόγους.
Υποστήριξε πάντως, πως η υπηρεσία τον έχει διαβεβαιώσει, ότι οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, έχει εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης στο παλιό Χατζηκώστα και ο ένας χρόνος μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 είναι αρκετός, για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων κτηρίων και να γίνουν οι εργασίες υποδομών και σύνδεσης με τα δίκτυα και οι εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο.