ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – Απολογιστικός χαρακτήρας στην τελευταία συνεδρίαση

Νέα

Συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων με τη συζήτηση στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα να παίρνει χαρακτήρα απολογισμού. Επρόκειτο άλλωστε για την τελευταία συνεδρίαση του Σώματος με την παρούσα σύσταση πριν ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η νέα δημοτική θητεία.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, η δημοτική αρχή και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» θα συνεχίσουν κανονικά να επιτελούν το έργο τους μέχρι να τελειώσει η θητεία τους. Κατά τα όσα ανέφερε ο κ. Μπέγκας, η δημοτική αρχή κινήθηκε σε δύο κατευθύνσεις στο δημοτικό συμβούλιο, αυτή της συνεργασίας και του διαλόγου και αυτή της απόδοσης έργου προς τους πολίτες.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε στις δύο ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, στην προκήρυξη του έργου για την αντικατάσταση 2700 λαμπτήρων του οδοφωτισμού και στις παρεμβάσεις σε σχολικές υποδομές, ενώ ανακοίνωσε, ότι εντός των ημερών υπογράφεται και η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης ανάπλασης του χώρου των πρώην Στρατιωτικών Φυλακών.
Επίσης, μέχρι το τέλος Αυγούστου θα υπογραφεί και η σύμβαση για το έργο ανακατασκευής της οδού Εφύρας που θα ενωθεί με τον κόμβο Εφύρας – Περιβλέπτου, ο οποίος έχει ολοκληρωθεί.

Η αντιπολίτευση

Χαμηλά κράτησαν τους τόνους οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης με τον Ν. Γκόντα να αναφέρεται μόνο στην ανάγκη εκτέλεσης των εργασιών αποψίλωσης των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους τη θερινή περίοδο. Λαζ. Νάτσης και Αρ. Μπαρτζώκας στάθηκαν από την πλευρά τους στο συνολικότερο καλό κλίμα στις συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου, ανανεώνοντας το ραντεβού, στις συνεδριάσεις του νέου δημ. συμβουλίου.
Ο κ. Μπαρτζώκας έκανε μία μικρή αναφορά στο νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών, λέγοντας, ότι μπορεί να υπάρχουν επιφυλάξεις, πλην όμως οι παρατάξεις οφείλουν να αναζητήσουν τα στοιχεία εκείνα που θα βοηθήσουν την πόλη, μακριά από παραταξιακές σκοπιμότητες και παρωπίδες.
Ο Δημ. Τασιούλας σημείωσε, ότι για τη Λαϊκή Συσπείρωση και αυτή η δημοτική θητεία δε διέφερε σε κάτι από τις προηγούμενες, ενώ ο Β. Καφαράκης έθεσε υπόψιν του Σώματος, ένα ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον υπό κατάργηση Παιδικό Σταθμό Μαρμάρων.