ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – «Στοπ» στην αδιαφορία για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής

Νέα

Αδιαφορία από πλευράς της πρώην διοίκησης του ΤΕΕ/ Τμήμα Ηπείρου να εκφράσει άποψη και να τοποθετηθεί για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας διαπιστώνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ιωαννίνων ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης λίγες μόλις ημέρες πριν με επιστολή του προς τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου -η οποία είχε ως αφορμή την απόφαση του ΤΕΕ για τα αιολικά πάρκα στην Πίνδο, υπογράμμισε ότι το ΤΕΕ οφείλει να εκφράζει άποψη για όλα τα θέματα τεχνικού ενδιαφέροντος που αφορούν την περιοχή, κάτι που δε συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Καλογιάννης άδραξε την ευκαιρία και κάλεσε το ΤΕΕ/ Τμήμα να εκφράσει άποψη όχι μόνο για τα Αιολικά Πάρκα αλλά και για άλλα μεγάλα έργα όπως τα οδικά αλλά και ο ενιαίος χωροταξικός – πολεοδομικός σχεδιασμός του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων για τον οποίο ο ίδιος ο βουλευτής έχει ολοκληρωμένη άποψη την οποία και έχει καταθέσει.

«Έλαβα την επιστολή και χάρηκα πραγματικά γιατί πήρα μετά από πολύ καιρό απάντησή τους. Ζήτησα να τοποθετηθεί το ΤΕΕ για όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν την Ήπειρο. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν κινήσεις για οριστικές λύσεις, δεν έχω πάρει καμία απάντηση, περιμένω το αυτονόητο να έχω μία τοποθέτηση του Επιμελητηρίου για όλους τους πολίτες, όχι για μένα» είπε μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς για το που αποδίδει ο ίδιος αυτή την αδιαφορία απάντησε: «Αν θέλετε να είμαι ωμός, βλέπω μια αδιαφορία τα προηγούμενα χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου να τοποθετηθεί ως οφείλει! Το Τεχνικό Επιμελητήριο, μέλος του οποίου είμαι και εγώ, είναι τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας. Πρέπει να τοποθετηθεί, αλίμονο αν το Επιμελητήριο δεν τοποθετείται», κατέληξε ο πρώην υπουργός.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ