ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ – Συναντήσεις με διοίκηση και εκπροσώπους εργαζομένων

Νέα

Διαδοχικές συναντήσεις με τις Διοικήσεις και τους εκπροσώπους γιατρών και εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων της πόλης είχε ο βουλευτής Ιωαννίνων με την ΝΔ, Σταύρος Καλογιάννης, στο πλαίσιο της επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κας Μίνας Γκάγκα στα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τον διοικητή του νοσοκομείου «Χατζηκώστα», κ. Σπ. Δερδεμέζη, τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ν. Κατσακιώρη, και εκπροσώπους του ιατρικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού των δύο νοσοκομείων, με τους οποίους συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία των δύο υγειονομικών δομών, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, η επιτακτική ανάγκη προσλήψεων, το μέλλον των εργαζομένων τρίμηνης απασχόλησης, η πιστοποίηση των ιατρών, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Μετά τη συνάντηση, η κα Γκάγκα δήλωσε ότι το υπ. Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη προσωπικού με σκοπό την κάλυψη κενών θέσεων, καθώς και στην ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων τρίμηνης απασχόλησης, ενώ για το θέμα της πιστοποίησης των γιατρών επεσήμανε πως θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Σε δήλωσή του, μετά τις συναντήσεις στα Νοσοκομεία, ο κ. Καλογιάννης ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό κα Μ. Γκάγκα και τους διοικητές των Νοσοκομείων για τη συνεργασία μας, καθώς και το προσωπικό των δύο μονάδων, που ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις απαιτήσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι από τα προβλήματα που τέθηκανπρος συζήτηση, τα περισσότερα βρήκαν θετική ανταπόκριση από την κα υπουργό», κατέληξε ο βουλευτής Ιωαννίνων.