Σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η κακοκαιρία

Νέα

Σοβαρά προβλήματα άφησε το πέρασμα της κακοκαιρίας ειδικά στην περιοχή της Παραμυθιάς.

Ο αέρας σήκωσε στέγες και άφησε ζημιές στο πέρασμά του ενώ η πρόθεση του δήμου είναι να καταθέσει αίτημα για να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στο μεταξύ, στην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στο νέο έκτακτο δελτίο ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για την περιοχή μας και τις επόμενες ημέρες ενώ θα υπάρξει μια μικρή ανάπαυλα και θα ακολουθήσει νέο κύμα κακοκαιρίας και την επόμενη εβδομάδα.

Τα πήρε και τα σήκωσε…

Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος σε τηλεφωνική επικοινωνία έδωσε την εικόνα των προβλημάτων που δημιούργησε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας με τα περισσότερα να εντοπίζονται στην περιοχή της Παραμυθιάς.

«Είχαμε σοβαρές ζημιές σε σπίτια αλλά και σε άλλα οικήματα εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πραγματικά σάρωσαν την περιοχή. Οι ζημιές είναι πολλές αλλά οι σοβαρότερες είναι στις στέγες σπιτιών» τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος λέγοντας ότι η καταγραφή άρχισε άμεσα και θα προσπαθήσουν να κινήσουν τις διαδικασίες ώστε οι υπηρεσίες να μπορέσουν να καταθέσουν τα αιτήματα για την αποκατάσταση.

Πέραν αυτών των προβλημάτων είχαμε πτώσεις δέντρων και καταπτώσεις που αντιμετωπίστηκαν με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκε σε όλα τα σημεία.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά

Την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές του Νομού είχαμε χιονοπτώσεις. Τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας αλλά και των δήμων βγήκαν προκειμένου να καθαρίσουν ενώ ο μηχανισμός της περιφέρειας παραμένει σε ετοιμότητα.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαυρογιώργος και τις επόμενες ημέρες δε θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού που αυτό σημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις ενώ αναμένονται και νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού. «Υπάρχει από πλευράς μας η πρόβλεψη και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν» κατέληξε.

Ίδιο το σκηνικό του καιρού

Δεν αλλάζει το σκηνικό του καιρού σύμφωνα με τον καθηγητή Μετεωρολογίας Άρη Μπαρτζώκα. Βροχές και χιονοπτώσεις θα μας συνοδέψουν και τις επόμενες ώρες με μια μικρή ανάπαυλα για κάποιες ώρες.

Ο κ. Μπαρτζώκας εξήγησε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και άρα είναι λογικό να έχουμε βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.

«είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και άρα είναι επόμενο να έχουμε κακοκαιρία και πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά».

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ