Σοφία Φούκη: «Προτεραιότητα η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων»

Νέα

Η προϊσταμένη Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για την σημασία των εκθέσεων

Στις προοπτικές που ανοίγονται για την περιφέρεια Ηπείρου αλλά και ειδικότερα για την προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων στις ξένες αγορές μίλησε η Προϊσταμένη Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Σοφία Φούκη που πρόσφατα επέστρεψε από την Σουηδία ενώ λίγες ημέρες πριν είχε βρεθεί στο Βελιγράδι για την συμμετοχή  στο 12ο Φεστιβάλ Τυριού.

Η Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα και το φεστιβάλ στο Βελιγράδι αποτέλεσε μια θαυμάσια ευκαιρία για να παρουσιαστούν τα παραδοσιακά ηπειρωτικά τυριά, όπως φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, κασέρι, μανούρι, μυζήθρα κά.

Όπως ανέφερε η κα. Φούκη, στόχος είναι να αναδειχτούν τα ποιοτικά προϊόντα της Ηπείρου καθώς ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης εντός και εκτός χώρας. Η παρουσία στις εκθέσεις συνοδεύεται τις περισσότερες φορές και με εμπορικές συμφωνίες που βοηθούν και ενισχύουν τις εξαγωγικές δυνατότητες της χώρας μας:  «Η Περιφέρεια Ηπείρου με την συμμετοχή της σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις που γίνονται στο εξωτερικό, στοχεύει στην προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων και έχει καταφέρει να δώσει μεγάλη ώθηση. Στο Βελιγράδι,  εκτός από τα τυροκομικά προϊόντα παρουσιάστηκαν  επίσης κρασιά, αρωματικά φυτά και μέλι» υπογράμμισε.

Η κα. Φούκη άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στην σημασία των ποιοτικών χαρακτηριστικών λέγοντας ότι οι καταναλωτές το τελευταίο διάστημα αναζητούν τα ηπειρωτικά προϊόντα και θέλουν να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα καθιστούν εξαιρετικής ποιότητας.

Τέλος, στάθηκε σε όλα τα βήματα που έγιναν οργανωμένα τα τελευταία χρόνια και στοχεύουν στην επέκταση των συνεργασιών αλλά και στο άνοιγμα σε νέες αγορές που θα φέρουν αύξηση τόσο των τουριστικών  αφίξεων όσο και των εμπορικών εξαγωγών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ