Σε συναγερμό και οι σχολικές μονάδες

Νέα

Τουλάχιστον έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Θεσπρωτίας

 

Στην κατάσταση που υπάρχει εξαιτίας της πανδημίας στα σχολεία της Ηπείρου αναφέρθηκε ο διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.
Ο κ. Καμπουράκης αναφέρθηκε στα τμήματα που είναι σε αναστολή αλλά και σε σχολικές δομές που για το επόμενο διάστημα θα είναι κλειστές εξαιτίας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
Υπογράμμισε ότι είναι σε συνεχή επαφή τόσο με τις διευθύνσεις των σχολείων όσο και με το υπουργείο ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις.
Στο δήμο Ζίτσας που από την Παρασκευή το απόγευμα και μέχρι την 1η Μαρτίου βρίσκεται κάτω από αυστηρούς περιορισμούς, γίνονται δια ζώσης τα μαθήματα σε όλες τις βαθμίδες πλην των Λυκείων που γίνεται τηλεκπαίδευση.
Την ίδια ώρα, μαθητές που ζουν στο δήμο Ζίτσας αλλά φοιτούν σε σχολεία των Ιωαννίνων αλλά και καθηγητές που εργάζονται στα Ζίτσα ή στα Γιάννενα μετακινούνται κανονικά!

Ανησυχία για τη Θεσπρωτία

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για τη Θεσπρωτία που έχει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και αυτό έχει θέσει όλους σε αυξημένη ετοιμότητα. Τμήματα σχολικών μονάδων έχουν τεθεί σε αναστολή ενώ και το ειδικό σχολείο τέθηκε όλο σε αναστολή λειτουργίας εξαιτίας κρουσμάτων.
Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Θεσπρωτίας έχουμε ήδη έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα και η διεύθυνση είναι πιθανόν να τεθεί σε αναστολή ενώ αναμένουν και τις απαντήσεις από άλλα τεστ που έχουν γίνει.
Την ίδια ώρα ο κ. Καμπουράκης ζητά εκ νέου να είναι όλοι προσεκτικοί καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε διάφορες περιοχές της Θεσπρωτίας ζουν στα Γιάννενα και μετακινούνται από και προς τη Θεσπρωτία για εργασιακούς λόγους.
«Βεβαίως και υπάρχει ανησυχία και πάντα θα υπάρχει μέχρι να βγούμε από αυτή την κατάσταση. Να επισημάνω ότι είμαστε σε κατάσταση εγρήγορσης και πρέπει εντατικά και σχολαστικά όλοι μας να τηρούμε τα μέτρα» κατέληξε ο κ. Καμπουράκης.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ