Σε κινητοποίηση καλεί ο Εμπορικός Σύλλογος

Νέα

Ο Εμπορικός σύλλογος διοργανώνει κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης, αύριο Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 2.30 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο και καλεί όλα τα μέλη του να πάρουν μέρος.

«Ο σύλλογοςμας απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους και τους καλεί να εντείνουμε τους αγώνες μας, αφού, με το άνοιγμα των καταστημάτων, τα αδιέξοδα, στα οποία μας οδήγησε η πανδημία του κορονοϊού καθώς και τα έκτακτα μέτρα αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας που τη συνόδευσαν, παραμένουν και οξύνονται. Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι ανεπαρκή και δεν καλύπτουν τις ανάγκες μας.

Το επίδομα των 800 ευρώ δεν ισοδυναμεί ούτε στο ελάχιστο στις τρέχουσες ανάγκες (επαγγελματικές και οικογενειακές) σε συνθήκες που έκλεισαν τα μαγαζιά. Η μείωση της προκαταβολής φόρου είναι προσωρινή, ένα μέτρο το οποίο είναι εξαρχής φοροληστρικό και άδικο. Επιπλέον Δήμος και Περιφέρεια δεν έχουν πάρει το παραμικρό μέτρο ελάφρυνσης των αυτοαπασχολούμενων της πόλης.

Από κοινού και με άλλα σωματεία επαγγελματιών της πόλης ζητάμε να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους.

Τη στήριξή τους στην αυριανή κινητοποίηση εκφράζουν ακόμη το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων, με πρόεδρο τον Θωμά Κατσάνο, αλλά και το Σωματείο Μηχανοτεχνιτών – Φανοποιών και Συναφών Επαγγελμάτων «Ο Αρχιμήδης», με τον Βαγγέλη Βλάχο, να μεταφέρει την απογοήτευση των συναδέλφων του κλάδου για τη στάση της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, που εξαίρεσε το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων από τη λήψη μέτρων στήριξη. Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση απηύθυνε και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ιωαννίνων.