Σε καλό δρόμο οι διαπραγματεύσεις με τον ΦΟΔΣΑ

Νέα

Σε καλό δρόμο φαίνεται πως βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ, αναφορικά με την τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύσει για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Το σχέδιο για εφαρμογή ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής σε όλη την Ήπειρο είχε ανάψει φωτιές σε ορισμένους δήμους, όπως είναι ο Δήμος Ιωαννιτών, ενώ σε άλλους είχε γίνει δεκτό με ανακούφιση. Η συγκεκριμένη πολιτική είχε χαρακτηριστεί άδικη από τον Δήμο Ιωαννιτών, που θα χρειαστεί να καταβάλει ένα ποσό της τάξης του 1,7 εκ. ευρώ ετησίως, το οποίο θα έχει και επίπτωση στα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες, αν τελικά εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ITV, φαίνεται πως οι συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ κ. Καλαντζή, έχουν διαμορφώσει ένα νέο πεδίο ανάμεσα στις δύο πλευρές με τους αντιδημάρχους Βαγγέλη Πήχα και Γιώργο Αρλέτο αντίστοιχα σε δηλώσεις τους, να τονίζουν πως οι συζητήσεις γίνονται σε πολύ καλό κλίμα και ότι υπάρχει η διαβεβαίωση, για εξέταση μίας διαφορετικής πρότασης.

«Δε γίνεται να αποδεχθούμε μία ενιαία τιμολογιακή πολιτική σε επίπεδο Ηπείρου και να επιβαρύνουμε τους δημότες μας με ένα υπέρογκο κόστος. Αυτό που εμείς έχουμε προτείνει και μένουμε σε αυτό, είναι η τιμολόγηση ανά Περιφερειακή Ενότητα», ανέφερε ο κ. Πήχας, ενώ ο κ. Αρλέτος ήταν περισσότερο λεπτομερής, «δείχνοντας» και την κατεύθυνση των συζητήσεων, που κινούνται προς την αναλογικά μεγαλύτερη επιβάρυνση των μεγάλων δήμων της Ηπείρου στα αστικά κέντρα και λιγότερο των ορεινών και απομακρυσμένων.

«Εδώ και 20 περίπου ημέρες βρισκόμαστε σε συχνή επικοινωνία για να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση, που πιστεύω τελικά, ότι θα τη βρούμε. Τα δημοτικά συμβούλια γνωμοδοτούν και δεν αποφασίζουν στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η διαβούλευση σε αυτή τη φάση γίνεται επί του Σχεδίου και όχι επί του προϋπολογισμού. Φαίνεται από τις συζητήσεις ότι θα πάμε σε μία πιο ρεαλιστική τιμολογιακή πολιτική που δε θα σημάνει και αύξηση των ανταποδοτικών τελών για τους δημότες», ανέφερε ο κ. Αρλέτος.