Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Νέα

Σε επιφυλακή είναι το σύνολο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον κ. Βαδέκη, διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιωαννίνων. Ήδη, την πρώτη ημέρα του Ιουλίου ξέσπασαν φωτιές σε Πέραμα και Αμφιθέα ενώ και την Τρίτη εκδηλώθηκε φωτιά στον Κατσικά κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό σε έκταση με χόρτα.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε ετοιμότητα και παρά τις όποιες ελλείψεις, δίνουν τη μάχη και ελέγχουν όλα τα επικίνδυνα σημεία εντός και εκτός πόλης.
Ο διοικητής, υπογράμμισε ότι υπάρχει προσωπικό και εξοπλισμός ενώ όσο αφορά στα εναέρια μέσα, είπε ότι υπάρχουν δυο εναέρια στη βάση του Ακτίου που όμως εξαιτίας του ορεινού όγκου και του ανάγλυφου της περιοχής, μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένες υπηρεσίες στην κατάσβεση.

Πολλές διάσπαρτες εστίες…
Αναφορικά με τις δυο φωτιές σε Πέραμα και Αμφιθέα, υποστήριξε ότι υπήρχαν πολλές ταυτόχρονες εστίες ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη.
«Υπήρξαν εστίες σε διάφορα σημεία και αυτό μας βάζει σε σκέψεις» είπε ο κ. Βασδέκης που καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και αυτό αυξάνει την επικινδυνότητα για ανθρώπους και περιουσίες.
Ερωτηθείς για τον εξοπλισμό και το προσωπικό ο κ. Βασδέκης ξεκαθάρισε ότι πάντα χρειάζονται περισσότερα αλλά ωστόσο υπογράμμισε ότι διαχειρίζονται τις δυνάμεις ώστε να καλύπτεται όλη η περιοχή.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ